یکی از مهمترین عناصر مصرفی در خاک های تولیدی این مجموعه پرلیت می باشد که دارای اهمیت ویژه ای در این زمینه می باشد ، به همین منظور کارشناسان این مجموعه در مقاله ای هر چند مختصر تاثیرات آن را در خاک و برای گیاهان به شما دوستداران گل و گیاه و دانش پژوهان در زمینه ی کشاورزی ارائه می دهد :

پرلیت به صورت کلی چیست ؟؟

تعداد زیادی از دانشمندان معتقدند پرلیت از هیدراسیون اسبیدین عامل گردیده است و آب موجود در آن به صورت مولکولی و هیدروکسیل است . مقدار نسبت این دو نوع آب به میزان فراوانی اکسید کلسیم و منیزیم بستگی دارد .

تبلور در گذشت زمان :

پرلیت ها نا پایدار اند و با گذشت زمان شروع به تبلور می کنند و سپس خاصیت اصلی خود را از دست می دهند .

پرلیت مرغوب به چه دوره ای برمیگردد :

بیشتر پرلیت های مرغوب به دوران سوم و چهارم زمین شناسی تعلق دارند ، چنان چه پرلیت آلتره گردد به مونتوموریلونت اوپال تبدیل می گردد .

استفاده از پرلیت در صنعت :

پیش از جنگ جهانی دوم پی جویی این ماده به ندرت انجام می شد ، روی هم رفته از زمان کشف پرلیت به عنوان یک ماده صنعتی مدت زیادی نمی گذرد .

سال تشخیص :

تا سال 1928 تنها می دانستند که برخی شیشه های آتشفشانی وجود دارند که در برابر دمای ناگهانی حجم آنها افزون می گردد تا اینکه در سال 1940 بر روی پرلیت های موجود در کانسارهای آریزونا آزمایشاتی انجام گرفت .

سال بهره برداری:

سرانجام در سال 1946 بر روی فراوری پرلیت برای مصرف صنعتی آغاز شد .

پیشرفت در تولید :

در سالهای آغازین فرآوری پرلیت رشد شتاب زده ای داشت ولی به تدریج با رشد کمتر ادامه یافت ، آنچنان که در سال 1968 ، 558000 تن پرلیت بهره برداری شد .

طرز تهیه :

سنگ پرلیت را خرد و سپس دانه بندی می نمایند.

توضیح پرلیت در مصارف باغبانی به صورت مختصر :

اضافه کردن پرلیت به خاک مزایای مهمی دارد از جمله میزان جذب و نگهداری آب آن زیاد است ، که این موضوع سبب می گردد تا از تبخیر آب جلوگیری شود و آب به صورت طولانی در خاک باقی بماند .

مرطوب بودن خاک موجب می شود تا نیاز خاک به آب کمتر شود و بدین ترتیب از شسته شدن مواد غذایی خاک جلوگیری می شود . وجود خلل و خرج در پرلیت همراه با خاک ، تبادل مواد و خک را افزودنی می بخشد و ریشه گیاهان به سهولت در خاک رشد می نمایند .

خاک پرلیت به دلیل خاصیت معدنی خود دارای مواد معدنی غنی از جمله : آهن ، سدیم ، کلسیم و کانی های دیگر است .

شاید برایتان جالب باشد : فعالیت های روز سایت

توضیح کامل در مورد پرلیت در کشاورزی باغبانی و گیاهان آپاتمانی :

پرلیت فراوری شده کاملا سبک و سفید رنگ می باشد .

پرلیت در خاک خود دارای 2 الی 6 درصد آب میباشد ،

طبیعی است که ضمن گرما دادن به این ماده و تبخیر آب موجود حجم ثانویه بین 4 تا 20 برابر حجم اولیه افزایش می یابد ، و شکل فیزیکی با منافذ بسیار زیاد ایجاد می شود .

این فرایند منجر به منبسط شدن و سبک شدن پرلیت می شود ،

این فرایند رنگ پرلیت را هم از خاکستری یا سیاه شیشه ای به سفید برفی یا سیاه خاکستری تبدیل می کند .

پرلیت منبسط شده ماده ای سبک متخلخل با PH خنثی که قادر به جذب و نگهداری آب است با پرلیت می توان آب را به میزان زیاد و به مدت طولانی و با یک توزیع و پخش یکسان در دل خاک در اختیار ریشه قرار داد و از هدر رفتن آب جلوگیری کرد .

در واقع انباری بسیار کوچک برای نگهداری مقادیر بسیار بزرگی از آب برای گیاه در دل خاک ایجاد می گردد ،

و به مرور آب را در اختیار ریشه قرار می دهد ، پرلیت کشاورزی و باغبانی سنگ آتشفشانی بسیار منحصر به فردی است که حجم آن دمای 900 درجه سانتی گرائ بیش از 13 برابر افزایش می یابد .

این سنگ در حرارت به ماده ای بسیار سبک استریل و سفید تبدیل می شود ، هر ذره از پرلیت منبسط شده حاوی سلول های ریز هوا و حفره های متعدد چند لایه است و بازدهی بالای مخلوط خاک را موجب میشود .

همچنین به دلیل داشتن سطح وسیع رطوبت قابل ملاحظه ای را در خود ذخیره میکند و آن را به بهترین شکل برای رشد و تکثیر گیاه آزاد می کند .

توضیح تکمیلی :

این نوع پرلیت ماده ای بی بو و از نظر شیمیایی خنثی است که فاقد کاهش یا افت کمیت بوده و بسیار سبک می باشد . این سبکی منجر به بدست آوردن مخلوط های خاکی یکنواخت و سبک وزنی از پرلیت و پیت می شود که در مقایسه با خاک های طبیعی وزن بسیار کمی دارد .

این محصول در ترکیب بیشتر تقویت کننده کود های آلی ( حیوانی و گیاهی ) پوسته یا کوکوپیت و پیت ماس و لوم مورد استفاده قرار می گیرد  ، و در اندازه های مختلفی وجود دارد .

پرلیت سبب می شود از شسته شدن مواد غذایی خاک جلوگیری شود . وجود تخلخل تبادلات هوایی و گازی را در خاک برای ریشه ی گیاه به سهولت فراهم می آورد و به این علت باعث اصلاح سیستم هوادهی و آب دهی خاک و در نتیجه عمل تهویه خاک میشود .

در حضور پرلیت مشکل تجمع گازها در خاک نیز تا حدود زیادی مرتفع می شود ، همچنین ریشه ها و اندام های زمینی گیاه با سهولت بیشتری در خاک قابل حرکت هستند .

دامنه وسیع سایر ذرات این امکان را می دهد که خاک را برای رشد انواع مختلفی از گیاهان درتمامی مراحل رشد آنها از تکثیر در محیط های کوچک تا شاسی های بزرگ سازگار کند .

پرلیت کشاورزی کاملا آبیاری شده تنها 640 کیلوگرم بر متر مکعب وزن دارد که می توان وزن محیط کشت را با استفاده از مخلوط های ترکیبی پرلیت کشاورزی و یک افزودنی دیگر پیت کومپوست یا کودهای آلی به عنوان خاک محل کشت تا 69% کاهش دهد .

نگهداری آب و غذای گیاه و تامین اکسیژن کافی برای ریشه :

پرلیت کشاورزی قادر است 3 تا 7 برابر وزن خودش آب جذب و نگهداری کند و دچار آبگرفتگی نشود . در عین حال میتواند ظرفیت نگهداری مواد غذایی محلول را نیز افزایش داده و از خروج مواد غذایی محلول در اثر آبیاری مکرر پیشگیری کند .

از سوی دیگر ساختار میکروسکوپی ذرات به گونه ای است که با داشتن حفره ها و تخلخل های چند لایه قادر است حتی در حالت اشباع از آب نیز حداقل 20% از تخلخل مفید خود را در خاک حفظ کرده و از این طریق تبادل هوا و اکسیژن را نیز در محیط کشت افزایش دهد .

صرفه اقتصادی بلند مدت :

پرلیت کشاورزی یک شیشه آتشفشانی انبساط یافته است ، بنابراین برخلاف مواد آلی پوسیده نخواهد شد و خواص مثبت خود را برای مدت های طولانی در خاک حفظ می کند .

بی اثر بودن از لحاظ شیمیایی  :

پرلیت کشاورزی اساسا PH نزدیک به خنثی داشته و در اکثر محیط های طبیعی غیر قابل حل می باشد ، از این رو تغییر قابل ملاحظه ای در قلیائیت و اسیدیته محیط کشت ایجاد نمی کند . پرلیت برای بهبود بخشیدن خاک های عادی و آماده سازی خاک برای کشت مورد استفاده قرار می گیرد .

پرلیت را می توان به تنهایی و یا در ترکیب با کودهای آلی به میزان 15 الی 35 درصد حجمی خاک تازه به شرح زیر استفاده نمود :

مرحله 1 :

شخم زدن خاک دست نخورده با تراکتور و بیل زدن یل چنگک زدن تا عمق 15 الی 30 سانتی متر

مرحله 2 :

پرلیت را به ضخامت 1.5 تا 5 سانتی متر روی زمین بگسترانید و برای آماده سازی کامل تر خاک به جز پرلیت ، 1.5 تا 5 سانتی متر هم لایه ای از مواد ارگانیکی بهبود دهنده خاک نظیر ( کود های آلی ) اضافه نمایید ، این مواد می توانند پیت کومپوست ، خاک برک و یا خاک اره تراشیده چوب و یا پوسته درختان دارای ترکیب اکسیژن باشد .

برای زمینی که قبلا درختچه ها یا درختان میوه داشته که پرلیت به اندازه 3/1 حجمی با اصلاح کننده آلی ( کود آلی ) و خاک طبیعی مخلوط شده ( یعنی نسبت حجمی پرلیت : کود ، خاک ، پرلیت مساوی 1.1.1 باشد )

استفاده از پرلیت به عنوان بستر کاشت گیاه و بستری برای رشد و پرورش بذر :

در این صورت می بایستی اختلاط مناسبی از پرلیت و کود های شیمیایی و کوکوپیت را فراهم نمایید ، این اختلاط برای برخی از گیاهان گلدانی نیز استفاده می شود

کشت دیم و ایجاد فضاهای سبز :

مرحله 1 :

شخم زدن با تراکتور بیل زدن یا چنگک زدن تا عمق 15 الی 30 سانتی متری

مرحله 2 :

پرلیت را به ضخامت 1.5 تا 5 سانتی متر روی زمین بگسترانید و یا اگر خواستید می توانید 1.5 تا 5 سانتی متر کود گیاهی یا تراشه چوب و خاک اره تثبیت کننده نیتروژن ( با اندازه 4/1 اینچ یا حدود 0.65 سانتی متر ) به آن اضافه کنید .

مرحله 3 :

پرلیت و کود آلی به طور کامل با خاک مخلوط شود .

مرحله 4 :

آبپاشی کرده و زمین را برای مسطح شدن غلتک بزنید تا قبل از کاشتن هموار و تراز گردد . بذر پاشی کرده و سپس بذر ها را با لایه ای از مخلوط پرلیت و پیت یا کود بپوشانید .

سپس در نهایت کاربرد پرلیت در کشاوری را می توان موارد زیر معرفی کرد :

1-تهیه و زه کشی خاک را بهبود می بخشد .

2-رطوبت و مواد مغذی را برای گیاهان فراهم میکند .

3-جزء مواد معدنی است و خراب نمی شود .

4-به عنوان یک عایق استفاده می شود و از تغییر دمای زیاد خاک جلوگیری می کند .

5-اصلاح سیستم هوادهی و آب دهی خاک

6-دارا بودن PH خنثی (5.6-5.7 )و عدم اختلال در رشد طبیعی گیاه

7-استریل بودن از نظر بهداشتی و جلوگیری از اثرات منفی گیاهان هرز و حشرات موذی

8-نفوذ و پخش یکسان آب در خاک

در نهایت این مجموعه یعنی سایت مجموعه پارادایس و شرکت های متعدد وابسته به آن مفتخر است که کالا را به شرط آنالیز و با اصالت مواد اولیه و به قیمت مناسب و رقابتی به خریداران عرضه می نماید .

لطفا قیمت کالا را به روز استعلام نمایید . جهت درخواست خرید از طریق سایت ثبت سفارش اقدام نمایید .

بسته بندی های این مجموعه با توجه به درخواست شما در اوزان مختلف عرضه می گردد و شایان ذکر است این اوزان از مقادیر بسیار اندکی حتی برای چند گلدان تا مقادیر بسیار بالا تا هر اندازه که شما خواهان آن باشید عرضه میکند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *