در این فصل موارد زیر را معرفی خواهیم نمود و درباره ی آن ها توضیح خواهیم داد :

1 –آفات و امراض بونسای :

این موضوع را باید بدانید که درختچه های بونسای نیز مانند هر گیاه دیگری دچار امراض ، افات و بیماری ها قرار می گیرند وباید از آن ها در برار این حملات و تاثیرات ناگواری که بر روی آن ها دارد جلوگیری نمود . این آفات و بیماری ها ممکن است از طریق سایر گیاهان که در اطراف بونسای شما قرار دارند منتقل شود و معمولا امری اجتناب ناپذیر می باشد . از ان جایی که بونسای ها گیاهانی به مراتب حساس تر از سایر گیاهان هستند و سال ها برای به وجود آمدن آن ها زمان سپری شده است باید با دقت بیشتری نسبت به سایر گیاهان در نگهداری نمودن از آن ها کوشا بود زیرا اگر بونسای شما مورد حمله ی بیماری ها وآفات قرار گیرد و مراقبت های لازم به عمل نیاید قادر خواهد بود به قسمت های مهمی از بونسای شما آسیب رسانده و تعادل و نیز حالت عادی و زیبایی آن را از بین ببرد .

آسیب هایی که آفات و بیماری ها به بونسای می رسانند

:

1 – آسیب رسانی شدید که موجب از بین رفتن کل بونسای می گردد .

2 – از بین رفتن میزان کلروفیل که در قسمت های شاخ و برگ بونسای وجود دارد شده و زیبایی بونسای شما را که وابسته به شاخ و برگ آن است از میان خواهد برد .

امر ضروری در مورد بونسای ها :

یکی از مهم ترین امور در مورد علم پرورش بونسای این موضوع می باشد که ما در مورد بیماری ها و آفاتی که بونسای ها را تهدید می نماید و هم چنین طرق مختلف حفاظت نمودن بونسای ها در مقابل این بیماری ها آگاهی کامل داشته باشیم .

به خاطر داشته باشید به محظ مشاهده ی کوچک ترین نشانی از وجود حشرات بر روی بونسای و یا بستر خاک بونسای ها باید به سرعت درمان مورد نیاز آغاز گردد .

پیشگیری های لازم از ایجاد بیماری ها و آفات در بونسای :

1 – بونسای خود را در محلی مرتفع مانند طاقچه قرار دهید تا از ورود برخی حشرات که از زمین منتقل می گردند جلوگیری نمایید .

2 – بونسای خود را در نقطه ای قرار دهید که از نورگیری مناسبی برخوردار باشد .

2 – بونسای را در محلی قرار دهید که سیستم تهویه ای مناسبی داشته باشد .

3 – آبیاری بونسای خود را به صورت مناسب و مرتب انجام دهید .

4 – مواد غذایی و هم چنین کود های مورد نیاز و ضروری بونسای خود را به طور دقیق به آن ها بدهید .

5 – بونسای های خود را در زمان بندی های مقرر بوسیله ی سموم مخصوص با اسپری سم پاشی نمایید .

در صورت رعایت درست و اصولی مطالب بالا می توانید بونسای هایی زیبا و سر حال و به دور از هرگونه بیماری و آفات داشته باشید .

فعالیت های روز سایت مجموعه پارادایس

مجموعه آفاتی که بونسای های شما را تهدید می نمایند شامل موارد زیر هستند :

1 – کرم های معروف به صد پا :

این قبیل کرم ها معمولا در فصل بهار و اوایل فصل تابستان فعالیت خود را آغاز می نمایند . این کرم ها فعالیت خود را با خوردن برگ های تازه و شاداب آغاز می نمایند . و تخریب خود را بسته به متوجه شدن موضوع و میزان تلفات مشخص می نمایند . هر چه تخریب برگ های جوان بیشتر باشد این کرم نیز رشد بیشتری پیدا می نماید . از جمله آثاری که می توان متوجه حضور آن شد تلفات برگ ها اثرات لعاب مانندی که بر روی برگ ها و شاخه ها و خاک می گذارد نام برد . هم چنین این کرم ها با خوردن برگ ها مدفوعی با دانه های ریز سیاه از خود بر روی گلدان و برگ های زیرین بر جای می گذارند . از آن جایی که این کرم ها خود را با محیط کاملا استتار می نمایند به محظ مشاهده ی هم چین مواردی باید به دقت زیر برگ ها را بررسی نمایید و به محظ مشاهده آن ها را جدا کرده و نابود نمایید .

2 – عنکبوت های قرمز رنگ :

این گونه عنکبوت ها معمولا به رنگ قرمز و یا قهوه ای و بسیار کوچک قابل مشاهده هستند . این قبیل عنکبوت ها بسیار کوچک و تقریبا به اندازه ی سر سوزن می باشند و محل استقرار آن ها در زیر برگ هاست . و از عوامل شناسایی آن ها معمولا تارهایی است که به دور برگ ها می تنند به محظ مشاهده ی همچین مسائلی می توانید بانی این خرابکاری را به وسیله ی ذره بین مشاهده نمایید . به خاطر داشته باشید که این عنکبوت ها به سرعت تکثیر شده و در سرار گیاه انتشار می یابند . به محظ مشاهده باید این گیاه را ایزوله کرده و از سایر گیاهان جدا نمود .

گیاهانی که معمولا به این آفات مبتلا می گردند : اگر گیاهانی نظیر خانواده ی کاج ها مانند کاج مطبق ، سرو کوهی و یا کریپتومریا دارید به شما پیشنهاد می کنم که در فواصل مشخص از سم مخصوص جلوگیری از بروز چنین آفاتی با دوز مشخص استفاده نمایید .

خسارات عنکبوت قرمز :

عنکبوت های قرمز معمولا با مکیدن شیره ی گیاهی برگ ها گیاه را زخمی نموده و موجب بی رنگ شده سطح برگ ها و هم چنین لکه دار شدن آن ها می گردد .

راه نابودی عنکبوت های قرمز :

یکی از راه های پیشنهادی نابودی این گونه آفات و ریشه کن نمودن آن ها آب پاشی نمودن بونسای های خود به صورت های فواره ای و یا پرتابی می باشد که به قسمت های زیرین برگ ها با استفاده از سرنگ های ویژه می باشد . به منظور جلوگیری نمودن از حمله ی مجدد عنکبوت های قرمز استفاده نمودن از حشره کش های مخصوص نابودی این آفات در آب و حل نمودن آن و سپس عملیات سم پاشی می باشد .

3 – موچه ها :

 این آفات در تمام فصول سال خصوصا در ایام تابستان به بونسای شما حمله ور می گردند .

محل قرار گیری مورچه ها در بونسای :

در بعضی مواقع مورچه ها لانه ی خود را در گلدان بونسای شما قرار می دهند و به این ترتیب در روی تمامی قسمت های بونسای مشغول به رفت و آمد می شوند و آسیب های جبران ناپذیری را به بونسای شما وارد می نمایند .

خسارات مورچه ها :

به این موضوع دقت کنید که خود مورچه ها به تنهایی برای گیاه شما مضر نیستند بلکه آن ها آفاتی نظیر ساس های آرد نما و هم چنین انواع شته ها را با خود به تمامی بونسای ها و گلدان هایی که دارید حمل نموده و به نوعی ناقل بیماری می باشند و از شیره های تولیدی توسط این آفات استفاده می نمایند .

این موضوع سبب می شود که نفوذ ریشه ها در خاک گلدان بونسای شما به صورت قابل توجهی کاهش یابد .

علائم نشان دهنده ی وجود مورچه ها :

به خاطر داشته باشید که معمولا در هر قسمتی از گلدان خود که توده ها و کپه های کوچک متشکل از ذرات پودر شده ی خاک را در سطوح خاک مشاهده نمودید نشان دهنده ی وجود خانه ی مورچه ها در سطوح زیرین آن می باشد .

نکات ضروری به منظور خلاصی از مورچه ها :

به محظ مشاهده ی وجود مورچه ها در گلدان بونسای خود بلا فاصله خاک گلدان را تعویض نمایید . بدین صورت که گیاه خود را از گلدان خارج نموده و خاک آلوده به وجود مورچه ها را از اطراف ریشه پاک نمایید . بعد از شستن ریشه ها گیاه را در داخل خاک استریل و تمیزی که قبلا قارچ کشی نموده اید و با حشره کش های مناسب استریل گشته است بکارید . به منظور جلوگیری از هواکشی ریشه ها این کار را مرحله به مرحله و به سرعت انجام دهید .

4 – کرم های خاکی :

این گونه آفات معمولا در تمامی فصول سال موجود می باشند . اما معمولا این قبیل آفات در فصول بارندگی خود را بیشتر نمایان می نمایند .

علائم حضور کرم های خاکی و میزان وجود آن ها : کرم های خاکی آفاتی هستند که درون خاک به سرعت تکثیر می گردند و میزان و در صد حضور آن ها با میزان به هم ریختگی خاک نسبتی مستقیم دارد .

آسیب های وارده از سوی کرم های خاکی : هر چه میزان به هم ریختگی خاک ها بیشتر باشد کرم های خاکی بیشتری در خاک حضور خواهند داشت . معمولا خاکی که به منظور بستر سازی بونسای ها مورد استفاده قرار می گیرد با توجه به گلدان های بونسای مورد استفاده دارای عمق های کمی می باشد . به خاطر داشته باشید که اگر این میزان خاک هم توسط کرم های خاکی احاطه شده باشد دیگر قادر نخواهید بود امیدی به استحکام بونسای خود در خاک نامبرده داشته باشید و در حضور این قبیل کرم ها بونسای خود را از دست خواهید داد .

عوامل ضروری در برخورد با این آفات : به محظ مشاهده ی سست شدن بنیان بونسای خود خاک را در قسمتی که انباشتگی ریشه ها کمتر است به مقداری زیر و رو نمایید و در صورت مشاهده ی وجود کرم ها سریعا بونسای خود را از خاک در آورده و بعد از جدا سازی خاک اطراف ریشه کرم ها را جدا نموده و بعد از شستشوی ریشه ها بونسای خود را سریعا در خاک استریل شده و مناسب بونسای خود قرار دهید .

5 – خانواده ی شته ها :

 این قبیل آفات در تمامی دوره های رشدی بونسای شما فعال بوده و به فعالیت خود ادامه می دهند .

منابع تغذیه ی شته ها :

این گونه آفات از شیره ی پرورده شده توسط بونسای شما تغذیه می نمایند .

ظاهر شته ها :

شته ها معمولا به صورت دانه های قهوه ای ، سبز و سیاه مشاهده می گردند . معمولا دارای اندامی چاق و پاهایی دراز می باشند .

محل استقرار شته ها :

شته ها معمولا بر روی ساقه های جوان و همچنین قسمت های انتهایی جوانه های گل و یا در روی سطوح پشتی برگ های تازه روییده شده و جوان مشاهده می گردند .

خسارات شته ها :

این گونه آفات با مکیدن شیره ی سلولی بونسای های شما خسارات جبران نا پذیری به وجود می آورند .

6 – تریپس در بونسای :

 سایز حشرات تریپس و محل استقرار آن ها بر روی بونسای شما : تریپس ها حشرات بسیار کوچک و ریزی می باشند که معمولا در قسمت های زیرین برگ ها استقرار می یابند .

خسارات تریپس ها در بونسای :

این قبیل حشرات با مکیدن شیره ی سلولی برگ ها و جوانه های حساس آن ها و در نتیجه بونسای شما را نابود می نمایند .

علائم حمله ی تریپس ها در بونسای :

از جمله ی این علائم می توان به تخریب شدن برگ ها و زائل گشتن جوانه های گل اشاره نمود .که در نهایت به رنگ سیاه در می آیند و جوانه های مورد حمله واقع شده به گل نمی روند و یا به معنای دیگر به صورت مستقیم تولید محصول کاهش می یابد به عنوان مثال در درختان میوه مانند انگور .

7 – شپشک های نباتی در بونسای :

ظاهر آفات شپشک های نباتی در بونسای :

این گونه آفات معمولا مشابه برآمدگی های کوچک و به رنگ های قهوه ای و هم چنین سیاه مایل به سفید می باشند

محل استقرار شپشک های نباتی در بونسای :

این قبیل آفات معمولا بر روی برگ ها و هم چنین شاخه ها قابل مشاهده می باشند .

این گونه حشرات در تمامی فصول سال احتمال حمله به بونسای شما را دارند .

قدرت دفاعی شپشک های نباتی در بونسای :

این گونه حشرات دارای ظاهری سپر مانند هستند که پیچیدگی خاصی ندارند ولی همین ظاهر سپر مانند پوششی فوم مانند است که تمامی قسمت های این حشره را می پوشاند . متاسفاننه این صدف پوششی در حشرات جوان آن ها را از هرگونه تماس توسط حشره کش ها مصون نگاه می دارد . و نابودی آن ها با روش پاشیدن حشره کش امکان پذیر نمی باشد .

روش تغذیه ی شپشک های نباتی در بونسای :

این قبیل آفات معمولا در یک مکان ثابت باقی می مانند و از شیره ی موجود در برگ ها و هم چنین ساقه ها تغذیه می نمایند . شپشک ها در گروه های پر جمعیت به بونسای شما حمله می نمایند و از طریق مکیدن شیره ی ساقه ها بونسای ما را از پای در میاورند .

نابودی شپشک های نباتی و راه مقابله با آن ها در بونسای :

باید بدانید که اگر این آفات را به حال خود بگذارید در مدت کوتاهی بونسای شما را می خشکانند . کنترل و نابودی این قبیل آفات بسیار ساده می باشد . در این زمینه شما نیازمند یک تکه پارچه و یا کتان یا ابر و اسفنج هستید . ان را در حشره کشی که توسط آب رقیق نموده اید فرو نموده و علیه این آفات استفاده نمایید . این روش شپشک های نباتی جوان را نابود کرده و شپشک های مسن را فراری می دهد .

8 – ساس های آرد نما در بونسای:

فصول مشاهده ی این قبیل آفات : به خاطر داشته باشید که ساس های آرد نما در تمامی فصول سال بونسای شما را تهدید می نمایند .

طرق مشاهدهی ساس های آرد نما :

این قبیل آفات معمولا به صورت قطعات کوچک کرک مانندی بر روی برگ ها مشاهده میگردند . در صورت رشد این افات آن ها را به صورت کلونی که روی برگ ها تجمع می نمایند مشاهده خواهید نمود .

خسارات ساس های آرد نما :

این آفات شیره ی بونسای شما را می مکند و این امر موجب می شود که شاخه ها و هم چنین برگ های بونسای شما بیمار شده و جوانه های گل ها فرو بریزند .

قدرت دفاعی ساس های آرد نما :

اندام این حشرات به وسیله ی ماده ی مومی پودر مانندی پوشیده شده و این پوشش از نفوذ نمودن حشره کش ها به بدنشان جلوگیری می نماید . به خاطر داشته باشید که اگر زود و به موقع متوجه بیماری شوید حشراتی که سن و سال کمی دارند به سادگی مانند روش قبل از بین می روند .

گیاهان مورد حمله ی ساس های آرد نما :

این قبیل آفات معمولا به گیاهانی نظیر ختمی ، گاردنیا و هم چنین درختان بونسای میوه دار و . . . حمله می نمایند .

در مقاله ی بعدی در مورد روش های مقابله با این قبیل آفات بحث خواهیم نمود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *