مزرعه تولید نشاء نوبر نشاء شاهرود اولین مرکز تخصصی تولید مکانیزه نشاء در سطح استان سمنان
متعلق به شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان شاهرود
مشخصات مزرعه
نام : نوبر نشاء شاهرود
نام مالک : موجود نیست
آدرس مزرعه : سمنان،شاهرود
شماره تماس : 31121-023
ویدئو از محصولات و تولیدی مزرعه نوبر نشاء شاهرود
نشاء چیست ؟
نشا، گیاه کوچکی است که قسمتی از دوره رشد خود را در محیطی با نور
و دمای کنترل شده می گذراند و پس از مساعد شدن آب و هوا به زمین اصلی منتقل می شود
نشاکاری به عمل انتقال و کاشت نشاء در زمین اصلی گفته می شود
مزایای نشاکاری
- تقویت سیستم ریشه ای گیاهان پیش از کاشت در مزرعه
- امکان ایجاد شرایط محیطی مناسب در اوایل رشد
- کوتاه کردن طول دوره رشد
- پیش_رس کردن محصول
- رعایت دقیق فاصله بوته ها در زمان کاشت
- عدم نیاز به تنک کردن سبزی های نشایی
نشا نسبت به بذر، آب کمتری نیاز دارد و در مقابل کمبود آب نیز مقاومت بیشتری دارند.
#نشاها نسبت به بذر تنفس شدیدتری دارند. از این رو باید تا قبل از کاشت در جای پر نور، خنک و مرطوب نگهداری شوند.
محل پرورش نشاء
نشاها را می توان بسته به موقعیت آب و هوایی در #شاسی، گلخانه، تونل های پلاستیکی و یا در خزانه هوای آزاد پرورش داد
نحوه ی انتقال نشاء ها
(نهال های بذری)
زمانی كه بذر جوانه زده و به اندازه كافی بزرگ شد، می توانید آن را به گلدان انتقال دهید.
البته باید مراقب آنها باشید زیرا جوانه های جدید، بسیار حساس یوده و مستعد آسیب دیدن هستند و پیش از درآوردن، كمپوست رابه طور یكنواخت مرطوب كنید،
سپس بذرهای جوانه زده رابه آرامی از خاك بیرون آورده و نسبت به جداسازی آنها اقدام كنید.
ضمنا توجه كنید كه به ساقه های حساس و نازك جوانه هیچگونه فشاری وارد نیاید و برای انتقال آنها به آرامی برگها را بگیرید
و سپس آنها رامنتقل كنید. جهت سهولت در عمل كاشت، قبلا حفره هایی رادر خاك بوجود آورید.
“آیا می دانستید با لامپ رشد گیاه و یا لامپ led برای گیاهان می توانید نیاز نوری گیاهانتان را برطرف سازید!”
سپس نشاء ها را داخل آنها قرار دهید به طوری كه تمامی ریشه ها كاملا در خاك قرار بگیرند.
بعد از اینكه سطح قرار گرفتن نشاء ها از نظر عمق خاك به درستی تنظیم شد،
به آرامی خاك اطراف ساقه ها را فشار داده تا نشاءها محكم و استوار شوند.
مراقب باشید فشردن خاك اطراف ریشه ها به حدی نباشد كه باعث صدمه زدن به آنان شود.
سپس با آب پاشهای دستی گیاهان آبیاری كنید تاحدی كه باعث سست شدن و واژگونی آنها نشود و خاك بیشتر فشرده شود.
نشاءهای تازه كاشته شده نسبت به آفات و بیماریها حساسند و مكن است تعدادی از انتها به قارچ یا آفات دیگر مبتلا شوند.
در این صورت فورا نشاهای بیمار را جدا كرده و باقی را با استفاده از قارچ كش مناسب ضد عفونی كنید.
شاید برایتان جالب باشد : لیست کامل تولید کنندگان نشاء در پارادایس
نحوه ی انتقال نشاء, روش کاشت نوبر نشاء شاهرود
قلمه های تكثیر گیاهان از طریق قلمه بستگی به گیاهی دارد كه از آن قلمه تهیه میشود. قلمه گیری به روشهای مختلف انجام می شود مانند:
- قلمه ساقه ای و قلمه انتهایی ساقه
- قلمه پاشنه دار
- قلمه برگ و جدا كردن پاجوش
تهیه هر یك از این قلمه ها بستگی به نوع گیاه دارد، بعضی را می توان با كمك انگشت شست و انگشتان دیگر چیده و آماده كرد،
در حالیكه بعضی دیگر نیاز به استفاده از قیچیها ی هرس یا ابزار های برش دارند.
قلمه های انتهایی ساقه بسیار شبیه به قلمه های ساقهای هستند،
تنها تفاوت آنها در این است كه قلمه های ساقه بدون جوانه انتهایی بوده و ازقسمت پایین ساقه گرفته میشودند.
قلمه های انتهایی ساقه بوسیله برش تمیز زیر یك گره (محل اتصال برگ) و قلمه های ساقه ای بوسیله برش در بالای گره تهیه می شوند.
اگر برش خیلی نزدیك به گره بالایی صورت گیرد ممكن است برای جوانه زنی مضر باشد و اگر قلمه ها بیش از معمول بلند باشند ممكن است قسمتی از ساقه از بین برود.
در زمان قلمه گیری، برگهای پایینی قلمه را كه حتما زرد و ضعیف هستند جداكنید.
در زمان كاشت قلمه، نباید برگهای پایینی با خاك تماس داشته باشند
یا در آن فرو روند زیرا منجر به پوسیدگی برگها شده و این عمل موجب از بین رفتن قلمه می شود.
قلمه گیری ساقه ای از گیاهان بزرگتر نیز به همین روش انجام میشود كه یا در كمپوست كاشته شده و یا از طریق خوابانیدن قلمه تكثیر پیدا می كننند.
در تمام روشهای قلمه گیری، باید از قلمه های سالم و قوی استفاده كرد
و از صدمه زدن به قلمه های جلوگیری كرد زیرا بافتهای صدمه دیده یا خراشیده شده ، خود عاملی برای نفوذ بیماری و آلودگی میباشند.