مزرعه تولید نشاء نوبر نشاء شاهرود اولین مرکز تخصصی تولید مکانیزه نشاء در سطح استان سمنان

متعلق به شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان شاهرود

مشخصات مزرعه

نام : نوبر نشاء شاهرود

نام مالک : موجود نیست

آدرس مزرعه : سمنان،شاهرود

شماره تماس : 31121-023

ویدئو از محصولات و تولیدی مزرعه نوبر نشاء شاهرود

نشاء چیست ؟

نشا، گیاه کوچکی است که قسمتی از دوره رشد خود را در محیطی با نور

و دمای کنترل شده می گذراند و پس از مساعد شدن آب و هوا به زمین اصلی منتقل می شود

نشاکاری به عمل انتقال و کاشت نشاء در زمین اصلی گفته می شود

 مزایای نشاکاری

  •  تقویت سیستم ریشه ای گیاهان پیش از کاشت در مزرعه
  • امکان ایجاد شرایط محیطی مناسب در اوایل رشد
  • کوتاه کردن طول دوره رشد
  • پیش_رس کردن محصول
  • رعایت دقیق فاصله بوته ها در زمان کاشت
  • عدم نیاز به تنک کردن سبزی های نشایی

 نشا نسبت به بذر، آب کمتری نیاز دارد و در مقابل کمبود آب نیز مقاومت بیشتری دارند.

#نشاها نسبت به بذر تنفس شدیدتری دارند. از این رو باید تا قبل از کاشت در جای پر نور، خنک و مرطوب نگهداری شوند.

 محل پرورش نشاء

نشاها را می توان بسته به موقعیت آب و هوایی در #شاسی، گلخانه، تونل های پلاستیکی و یا در خزانه هوای آزاد پرورش داد

 نحوه ی انتقال نشاء ها

(نهال های بذری) 

زمانی که بذر جوانه زده و به اندازه کافی بزرگ شد، می توانید آن را به  گلدان انتقال دهید.

البته باید مراقب آنها باشید زیرا جوانه های جدید، بسیار حساس یوده و مستعد آسیب دیدن هستند و پیش از درآوردن، کمپوست رابه طور یکنواخت مرطوب کنید،

سپس بذرهای جوانه زده رابه آرامی از خاک بیرون آورده و نسبت به جداسازی آنها اقدام کنید.

ضمنا توجه کنید که به ساقه های حساس و نازک جوانه  هیچگونه فشاری وارد نیاید و برای انتقال آنها به آرامی برگها را بگیرید

و سپس آنها رامنتقل کنید. جهت سهولت در عمل کاشت، قبلا حفره هایی رادر خاک بوجود آورید.

“آیا می دانستید با لامپ رشد گیاه و یا لامپ led برای گیاهان می توانید نیاز نوری گیاهانتان را برطرف سازید!”

سپس نشاء ها را داخل  آنها قرار دهید به طوری که تمامی ریشه ها کاملا در خاک قرار بگیرند.

بعد از اینکه سطح قرار گرفتن نشاء ها از نظر عمق خاک به درستی تنظیم شد،

به آرامی خاک اطراف ساقه ها را فشار داده تا نشاءها محکم و استوار شوند.

مراقب باشید فشردن خاک اطراف ریشه ها به حدی نباشد که باعث صدمه زدن به آنان شود.

سپس با آب پاشهای دستی گیاهان آبیاری کنید تاحدی که باعث سست شدن و واژگونی آنها نشود و خاک بیشتر فشرده شود.

نشاءهای تازه کاشته شده نسبت به آفات و بیماریها حساسند و مکن است تعدادی از انتها به قارچ یا آفات دیگر مبتلا شوند.

در این صورت فورا نشاهای بیمار را جدا کرده و باقی را با استفاده از قارچ کش مناسب ضد عفونی کنید.

شاید برایتان جالب باشد : لیست کامل تولید کنندگان نشاء در پارادایس

نحوه ی انتقال نشاء, روش کاشت نوبر نشاء شاهرود

قلمه های تکثیر گیاهان از طریق قلمه بستگی به گیاهی دارد که از آن قلمه تهیه میشود. قلمه گیری به روشهای مختلف انجام می شود مانند:

  1.  قلمه ساقه ای و قلمه انتهایی ساقه
  2. قلمه پاشنه دار
  3. قلمه برگ و جدا کردن پاجوش

تهیه هر یک از این قلمه ها بستگی به نوع گیاه دارد، بعضی را می توان با کمک انگشت شست و انگشتان دیگر چیده و آماده کرد،

در حالیکه بعضی دیگر نیاز به استفاده از قیچیها ی هرس یا ابزار های برش دارند.

قلمه های انتهایی ساقه بسیار شبیه به قلمه های ساقه‌ای هستند،

تنها تفاوت آنها در این است که قلمه های ساقه بدون جوانه انتهایی بوده و ازقسمت پایین ساقه گرفته میشودند.

قلمه های انتهایی ساقه بوسیله برش تمیز زیر یک گره (محل اتصال برگ) و قلمه های ساقه ای بوسیله برش در بالای گره تهیه می شوند.

اگر برش خیلی نزدیک به گره بالایی صورت گیرد ممکن است برای جوانه زنی مضر باشد و اگر قلمه ها بیش از معمول بلند باشند ممکن است قسمتی از ساقه از بین برود.

در زمان قلمه گیری، برگهای پایینی قلمه را که حتما زرد و ضعیف هستند جداکنید.

در زمان کاشت قلمه، نباید برگهای پایینی با خاک تماس داشته باشند

یا در آن فرو روند زیرا منجر به پوسیدگی برگها شده و این عمل موجب از بین رفتن قلمه می شود.

قلمه گیری ساقه ای از گیاهان بزرگتر نیز به همین روش انجام میشود که یا در کمپوست کاشته شده و یا از طریق خوابانیدن قلمه تکثیر پیدا می کننند.

در تمام روشهای قلمه گیری، باید از قلمه های سالم و قوی استفاده کرد

و از صدمه زدن به قلمه های جلوگیری کرد زیرا بافتهای صدمه دیده یا خراشیده شده ، خود عاملی برای نفوذ بیماری و آلودگی میباشند.

منابع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Translate »