کارخانه آذر یدک تفلون اولین کارخانه یدک تفلون در تبریز و انزلی

مشخصات کارخانه

نام کارخانه:آذر یدک تفلون

نام تولید کننده:حسین شافعی

آدرس کارخانه:تبریز

شماره تماس:۰۹۱۲۰۱۳۹۲۰۲

نمایی از محصولات کارخانه در پارادایس

قابلمه در یدک تفلون

قابلمه یا دیگ گونه‌ای ظرف دردار برای پخت غذا است.

دیگ لبه‌های بلندی داشته و اجازه می‌دهد تا غذا برای پخته شدن، زمان بیشتری بجوشد.

از دیگ برای پختن برنج (پلو)و انواع خورش استفاده می‌شود.

واژهٔ قابلمه از زبان ترکی گرفته شده‌است.واژهٔ «دیگ» به زبان رسمی ایران است و ریشه در زبان فارسی میانه دارد

قابلمه‌های فلزی بسیار متداول هستند.

قابلمه‌های مسی انتقال حرارت را بخوبی انجام می‌دهند و برای پخت مربا و سس بهترین گزینه هستند.

قابلمه‌های چدنی، پخش حرارت بهتری نسبت به دیگر قابلمه‌های فلزی دارند.

چرا که گرما را به خوبی در خود نگه می‌دارند. این قابلمه‌ها برای پخت‌های طولانی مناسبند.

قابلمه‌های آلومینیومی ساده که به رویی معروفند، به سرعت تحت تأثیر بازها قرار گرفته و حتی دربرابر نمک خوردن نیز مقاوم نیستند.

گاهی از روکشهایی مانند تفلون یا سرامیک برای قابلمه‌های آلومینیومی، چدنی یا فولاد زنگ نزن استفاده می‌شود.

در این قابلمه‌ها باید از کفگیر چوبی و پلاستیکی و سیلیکونی استفاده نمود.

قابلمه‌های آهنی و چدنی گاهی با لعاب نیز پوشش داده می‌شوند که باید از استفاده از این قابلمه‌ها اجتناب نمود.

قابلمه‌های استیل برای جوشاندن آب مناسب هستند.

علاوه بر سنگ و سفال، دیگ‌های سرامیکی نیز حرارت را بخوبی در خود حفظ نموده و برای پخت طولانی مناسب هستند.

با پیشرفت صنعت شیشه، قابلمه‌های شیشه‌ای نشکن و پیرکس نیز به عنوان انتخابی جدید در آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

با پیشرفت علم و آمدن پلوپز ، در پلوپز ها نیز دیگ های خاص خود استفاده می شوند و  دیگ پلوپز از اجزای اصلی یک پلوپز می باشد.

دیگ پلوپز معمولا از جنس تفلون نچسب می باشد طوری که بهترین ته دیگ بدون چسبیدگی به دیگ بوجود بیاآید .

برای انتخاب دیگ پلوپز قبل از هرچیزی ظرفیت پلوپز را در نظر بگیرید باید ظرفیت آن را با توجه به پلوپز خود انتخاب کنید و برند آن نیز بسیار مهم می باشد .

ویژگی قابلمه تفلون:

در برابر حرارت های متوسط تا بالا مقاوم است.

برای پخت وپزهای طولانی و سرخ کردن مناسب است.

شست وشو و استفاده از آن آسان است.

به دلیل سطح نچسبش مصرف روغن را پایین می آورد.

یکی از معمولی‌ترین و در عین حال کارآمدترین و مفیدترین وسایلی که در آشپزخانه‌ها به چشم می‌خورد ظروف آشپزی است.

در قدیم‌الایام این ظرف‌ها بیشتر مسی، رویی یا گلی وسرامیکی بود، ولی امروزه تنوع زیادی در ظروف آشپزخانه دیده می‌شود.


ظروف تفلون یا نچسب در واقع همان ظروف آلومینیوم یا استیل هستند که با مواد خاصی به نام پلی تترا،فلوراتیلن که به اختصار نامیده می‌شود، پوشیده می‌شوند.

قابلمه و تابه هایی که با پوشش تفلون در بازار موجودند چند ویژگی دارند.

مهمترین ویژگی آن ها که باعث شد با عنوان “ظروف نچسب” هم در بازار شناخته شوند خاصیت نچسب بودن آن هاست که موجب مصرف کم روغن به هنگام طبخ هم می شود و در این امر نسبت به تمامی جنس و پوشش ها یکه تاز است.

دیگر ویژگی آن مقاومت بالا در برابر حرارت و مواد شیمیایی است.

استفاده نکردن از قاشق و کفگیر فلزی، قرار ندادن ظرف بدون آب یا روغن در معرض حرارت، شستشو با اسکاچ نرم و از همه مهتر پرهیز از بازسازی ظروف نکاتی است که در مورد ظروف تفلون باید رعایت شوند.

منابع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Translate »