نام و نام خانوادگی مدیر عامل پژوهشکده گیاهان دارویی : آقای دکتر حسنعلی نقدی بادی

حوزه فعالیت: داروهای گیاهی (انسانی، دام و طیور و آبزیان) و دمنوشها ی بسته بندی، پخش و توزیع داروها و فپژوهشکده گیاهان دارویی

آدرس پستی: کیلومتر ۵۵ تهران-قزوین،شهرک تحقیقاتی کاوش، انتهای بلوار کاوش،مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی، پژوهشکده گیاهان دارویی

کد پستی: ۰۳۳۶۵۱۶۶۵۷۱

تلفن ثابت: ۰۲۶۱۴۷۶۴۰۲۴

دورنگار: ۰۲۶۱۴۷۶۴۰۲۱

پست الکترونیک:shaabani_1985@yahoo.com

وب سایت: www.imp.ac.ir

نیگلاپسین
نیگلاپسین

محصولی جدید با شربت گیاهی نیگلاپسین

اجزای فرآورده فرآورده حاوی ۳/۳۳% عسل و ۳/۳۳% روغن سیاه دانه Nigella sativa ( استاندارد شده معادل ۶/۰ % اولئیک اسید) است.

مورد مصرف سو هاضمه مشخصات گیاه سیاه دانه، دانه های خشک شده گیاه  Nigella sativa از خانواده آلاله (Ranunculaceae) است.

سیاه دانه گیاهی است علفی، با ساقه افراشته منشعب با یا بدون کرک یا حاوی کرک های چسبناک، به ارتفاع ۱۵ تا ۳۰ سانتی متر، یکساله با برگهایی به طول ۲ تا۳ سانتی متر بصورت ۲ تا ۳ عدد در اطراف دمبرگ است. دانه ها بخش دارویی این گیاه را تشکیل می دهند.

آنها ریز، سیاهرنگ، گرد یا سه وجهی بوده و سطحی ناصاف دارند.

له شده شان بوی لیمو دارد. پس از کنده شده پوسته رویی دانه شان، مغز سفیدرنگ و روغنی آنها نمایان می شود که بسیار خوشبو است.

دانه ها در ماه های تیر و مرداد جمع آوری می شوند.

سیاه دانه در منطقه مدیترانه ای، هند و خاورمیانه به عمل می آید.

در مناطق مختلف جنوب غرب آسیا، اروپا و شمال آفریقا بومی شده و کشت می شود. در ایران نیز در اراک و

اصفهان می روید و در سایر نواحی هم پرورش می یابد.

دانه گیاه حاوی ۳۰-۴۰% روغن و ۵/۰ تا ۵/۱% اسانس است.

ترکیب شیمیایی روغن سیاهدانه به طور عمده اسید های لینولئیک و اولئیک است.تیمو کینون نیز در سیاه دانه درصد

بالایی دارد و هم در اسانس گیری و هم در روغن کشی وارد می شود.

مطالعه بالینی فرمولاسیون سیاه دانه (Nigella sativa) بر پایه ی عسل در طب سنتی ایران در درمان مشکلات

دستگاه گوارش فوقانی کاربرد فراوان داشته است. با توجه به مصرف این روغن در طب سنتی هنوز اثر بخشی و

ایمنی این روغن در در درمان مشکلات دستگاه گوارش فوقانی گزارش نشده است.

در این راستا پروژه ای با عنوان بررسی اثر ترکیب سیاه دانه و عسل بر بهبود علائم بیماران مبتلا به سوء هاضمه

مراجعه کننده به درمانگاه گوارش بیمارستان بقیه الله (عج) در سال ۸۸ الی ۸۹ انجام گرفت.

هدف: در این پژوهش هدف بررسی اثرات فارماکولوژیکی، اثربخشی و ایمنی روغن سیاه دانه مخلوط با عسل در درمان اختلالات عملکردی بود.

مواد و روش ها:

در این مطالعه هفتاد بیمار مبتلا به اختلال عملکردی دستکاه گوارش با توجه به معیار ROM III و همچنین تایید

شده با آزمایش اندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی  به عنوان کاندید دریافت روغن سیاه دانه بر پایه عسل طبیعی

(روزانه ۵ میلی لیتر روغن بصورت خوراکی) یا  دارونما به مدت هشت هفته در یک مطالعه بالینی دوسوکور به نسبت مساوی قرار گرفتند.

بیماران قبل و بعد از مطالعه با معیار هنگ کنگ از نظر دیس پپسی، وجود هلیکوباکتر پیلوری با تست اوره آز مورد بررسی قرار گرفته و درجه بندی شدند.

نتایج:

در پایان مطالعه مشخص شد که گروه دریافت کننده عسل-سیاه دانه در مقایسه با دارونما، میانگین درجات شدت

زخم دیس پپسی با معیار هنگ کنگ و نرخ عفونت با هلیکوباکترپیلوری بسیار پایین تر بود. هیچگونه اثرات جانبی

مضری مشاهده نگردید.

نتیجه گیری:

این پژوهش نشان داد که استفاده از روغن گیاه سیاه دانه بر پایه عسل موجب بهبود علائم بیماری گوارشی

عملکردی بیمارانی که داروهای استاندارد ضد ترشح دریافت می کنند، میگردد.

مکانیسم اثر شربت نیگلاپسین تیموکینون موجود در سیاه دانه اثرات مهاری در پمپ پروتون و ترشح اسید معده

دارند ضمن اینکه ترشح موسین را افزایش می دهد.

علاوه بر این سیاه دانه خاصیت ضد میکروبی بر باکتری هلیکوباکتر پیلوری دارد. تیموکینون و سایر ترکیبات

موجود در سیاه دانه خاصیت ضد التهابی دارند و فاکتور های التهابی مثل اینترلوکین ۱ و ۶ را مهار می کند و بدین

صورت در التهابات گوارشی نیز موثر است.

ضمن اینکه در این فرآورده عسل نیز به عنوان یک ترکیب فنولیک و فلاونوئیدی خاصیت ضد التهابی خود را با

مهار نیتریک اکساید و پروستاگلاندین E2 اعمال می کند.

عسل به عنوان پوششی بر غشای موکوسی گوارشی آن را از اکسیداتیو و اسید و سایر عوامل آسیب رسان محافظت می کند.

تداخلات دارویی ضد انعقاد ها(وارفارین):

سیاه دانه اثر ضد انعقادی دارد و پیش بینی می شود با داروهای ضد انعقاد مثل وارفارین در تداخل بوده و بهتر

است در زمان مصرف هم زمان وارفارین با سیاه دانه، INR بیمار مانیتور شود.

ضد دیابت ها:

سیاه دانه اثرات پایین آورنده در قند خون دارد و  ممکن است اثرات داروهای ضد دیابت(متفورمین، انسولین و..) را تقویت کند.

داروهای پایین آورنده فشار خون:

سیاه دانه اثر پایین آورندگی در فشار خون دارد و ممکن است اثرات داروهای این دسته را تقویت کند.

داروهای سرکوب کننده و تحریک کننده سیستم ایمنی:

سیاه دانه یک ترکیب ایمونومدولاتور است و با اثر این داروها در تداخل است.

  مصرف در بارداری و شیردهی در مورد مصرف این دارو در دوران شیردهی و بارداری اطلاعات کافی در

دسترس نمی باشد.

نحوه مصرف ۵ میلی لیتر از شربت برای سه نوبت در روز مصرف شود. شرایط نگهداری در جای خشک و

خنک دور از نور خورشید در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. دور از دسترس کودکان قرار دهید.

بسته بندی بطری شیشه ای ۱۲۰ میلی لیتری از شربت با بروشور و لیبل داخل جعبه مقوایی می باشد.

پژوهشکده گیاهان دارویی

ادامه مطلب در تارنمای دانشگاه یزد: (http://imp.ac.ir/MSC/Product/ProductDetails/14020)

دمنوش گیاهی هوفاریقون
دمنوش گیاهی هوفاریقون

محصولی جدید دمنوش گیاهی هوفاریقون

درمان میگرن و افسردگی این چای شامل سرشاخه‌های گلدار گیاه Hypericum perforatum  می‌باشد.

ترکیبات شیمیایی:

حاوی موادی چون هیپریسین، پسودوهیپریسین، هیپرین، هیپرفورین (گروه ترکیبات فلاونوئیدی و کینونی) می‌باشد.

هیپریسین ماده موثره اصلی این گیاه است.

مکانیسم اثر و خواص درمانی این محصول:

هیپرسین موجود در گیاه خاصیت مهار کننده MAO (مونوآمینواکسیداز) دارد، لذا در درمان افسردگی کاربرد

دارد. همچنین دارای اثرات ضد درد (Analgesic) و آرامبخش بوده و در درمان اضطراب و بی قراری در زمان

یائسگی، ایده‌آل می‌باشد.

در درمان انواع دردهای عصبی مثل سیاتیک و نورالژیا کاربرد دارد.

پژوهشکده گیاهان دارویی

دیگر خواص درمانی این محصول شامل موارد زیر است:

ضد التهاب، تونیک سیستم عصبی.

بطور موضعی در درمان سوختگی‌ها التهاب‌های پوستی، عضلات و بافت همبند و نورالژی موثر می‌باشد.

عوارض جانبی این محصول:

مصرف بیش از حد این گیاه باعث ایجاد حساسیت در مقابل نور مستقیم خورشید می‌گردد.

میزان و نحوه مصرف:

یک تی‌بگ را در یک فنجان آب جوش قرارداده، پس از ۳ دقیقه میل نمائید. روزانه سه وعده بعد از غذا مصرف

گردد.

ادامه مطلب در تارنمای دانشگاه یزد: (http://imp.ac.ir/MSC/Product/ProductDetails/14024)

پژوهشکده گیاهان دارویی

با مجموعه پارادایس همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *