نام رایج:بلوسلفدیا

نام انگلیسی: blossfeldia

نام علمی: blossfeldia

خانواده: کاکتوس

بلوسفلدیا

شناسنامه: بلوسفلدیا کوچکترین کاکتوس وزادگاهش آرزانتین و بولیوی است.اصولا این جنس به صورت پیوندی به بازار عرضه می گردد.زیرا نمی تواند روی ریشه ها خود در تمام آب وهوا زندگی کند.پایه ای گه برای آن انتخاب می گردد که خود به خاطر پا کوتاه بودن پیوند هم پاکوتاه می کند. پیوند زدن در باغی وخصوصا کاکتوس یکی از بحث های مهم علمی است و به طور خلاصه می توان گفت که نیازهای آب وهوایی ریشه و اندام هوایی در بعضی گونه ها باهمدیگر متفاوت است به ین معنی ک اندام هوایی به یک عامل حساس اما اندام زمینی نسبت به آن مقاوم است.

به این منظور پایه و پیوند را طوری انتخاب می کنند که هردو نسبت به عوامل محیطی جواب مثبت بدهند.گلها در این جنس دارای رنگ کرمی زرد است که گاهی به بزرگی خود گیاه نیز می رسد و در بعضی مواقع ظهور شدید گلها گیاه را پنهان می کند.ازدیاد با بذر جواب مثبت نداده است.

نیازها:

نور:

نقطه ای پور نور برای تشکیل رنگها،ظهور گلها حفظ حالت زیبای نقطه رشد انتهایی و فشرده بودن گیاه لازم است.

دما:

اگر روی جنس پیوند زده شود حداقل آن 13درجه است اما روی بقیه پایه ها حداقل به 4درجه کاهش می یابد.درجه حرارت مناسب زیر38است و نیاز آن به اکسیژن و هوای جریان در تابستان قطعی است.

آبیاری:

هر دو هفته یک بار در اواخر بهار واوایل تابستان قطع کامل درزمستان و هر ماه یک بار در پاییز و غبار پاشی ماهیانه از نیازهای رطوبتی این کاکتوس است.

تغذیه :

هیچ نیازی ندارد.

خاک:

مخلوطی از 50درصد ماسه شکری نخودی و کمپوست بدون خاک یا کم خاک بهترین بستر برای این کاکتوس است.

تعویض گلدان:

هر بهار گلدان را بایک اندازه بزرگتری عوض کنید تا دو هفته بعد از دوهفته آبیاری نکنید.تا ریشه ها به آب یابی و گسترش تشویق شوند.

تمیزکردن و دفع آفات:

غبارپاشی هر دوهفته یک بار گیاه علاوه بر تمیز نگهداشتن کاکتوس،مخلوط نمودن حشره کش با آب غبار پاشی پیشگیری از بروز آفات نیز هست.

دیگر گونه ها:

بین گونه ها چندان اختلاف ظاهری وجود ندارداگر یکی از آنها را دارد مانند اینست که همگی را درا هستید.

پیوندُروی  hylocereusتوسط گلکاران حرفه ای اروپایی وژاپنی در تجارت گل و گیاه به خود گرفته است.این گونه نسبت به گونه های دیگر کاکتوس حساس تر است و به همین علت گاکتوس های پیوندی باید در درجه حرارت بالای 13نگهداری کنید.

پیوند زدن:

الف)باکارد تیز در حد کارد موکت بری یا تیغ تیز لایه ای به طور5\2سانتیمتر از انتهای کاکتوس echinopsisو لایه نازکی از انتهای زبردارید.

ب)فورا قطعه کاکتوسرو ی انتهای بریده شده قرار داده و مطمن شوید که دایره وسط هردو کاکتوس روی همدیگر قرار گرفته است و در حقیقت رمزو راز پیوند همین است.

ج)کش مناسب از نظر اندازه و قدرت انعطاف پذیری را قبلا تهیه و مطابق شکل دور آنها بیاورید.مواظب باشید بافت خارجی با کش صدمه نبیند تا آثار رشد در محل پیوند ظاهر شود.

گونه 0blossfeldia lilputanaپیوندی دارای بدنه کروی کوچکترین با قطر 1سانتی متری است.کرک های پشم آلود سفید وزیبای آن در محل تماس کره ها بایکدیگر  واقعا جالب توجه است.در بهار و اوائل تابستان توده های سفید کرمی گل ها چنان ظهور می کنند که بدنه کاکتوس راپنهان می کنند.گلها تا یک هفته روی کاکتوس باقی می ماننند.

اگرblossfeldiaروی ریشه خود باشد به صورت هفتگی غبار پاشی کنید اما آبیاری بسیار کمی روی سنگریزها باشدشایل مایل باشید که فقط پیوند ظاهر وپایه پنهان بماند در این صورت روی سطح گلدان تاحدی که پایه نمایان است سنگ ریزه زیبا بریزید در این حالت فقط پیوند نمایان می شود.

عوارض ودرمان:

گندیدگی:

از اصلی ترین علت های خرابی گندیدگی است که بر اثر ابیاری زیاد عدم رعایت فواصل ابیاری وخاک نامناسب ایجاد میشود برای جلوگیری از گندیدگی باید خاک مناسب برای گلدان های خود انتخاب کنیم وابیاری درست انجام دهیم.

گندیدگی معمولا از پایین شروع میشود وبه مدت 2 الی 3 روز ابتدا ریشه را خراب میکند و سپس به بدنه منتقل میشود وبسته به سایز مشخص میشود چند روز طول میکشد .تا کاملا فرا بگیرد ونابود کند به محض متوجه شدن به گندیدگی ابتدا اقدام به خارج سازی ان از گلدان کنیم وسپس با یک چاقو اقدام به برش قسمت های گندیده میکنیم تا فقط قسمت های سالم باقی بماند واین قسمت ها را به مدت یک هفنه در محیط خنک قرار دهیم تا قسمت های سالم پینه ببند واقدام به کاشتن میکنیم.

خشک شدگی:

از اسیب های دیگر میتوان به خشک شدگی اشاره کرد صحیح نسیت گفتن اینکه اینگونه از کاکتوس نیاز به اب ندارد در حقیقت این گیاه به اب نیاز دارد که اب را در خود ذخیره میکنند و این اب را در فواصل زیاد بین ابیاری مصرف میکنند در ابیاری زیاد ممکن است این نوع از کاکتوس خشک شود در خشک شدگی عامل دما نیز تاثیر گذار میباشد هر چه دما بیشتر باشد سرعت خشک شدن بالا میرود.

راه پیشگیری از خشک شدن ابیاری که بهتر است میزان ان کم باشد وبا گذشت زمان ابیاری را بیشتر کنیم .

سرما زدگی:

یکی از عواملی که موجب اسیب دیدگی این گونه از کاکتوس ها میشود سرما زدگی میباشد بیشتر مردم تصور دارند که سرما زدگی به سبب دمای صفر درجه اتفاق می افتد در مواردی این گونه از کاکتوس ها به سبب سرمای بالاتر از دمای یخ زدگی اسیب میبینند اگر سطحشان نمناک و مرطوب باشد در برابر هوای سرد مقاوم نیستند .

هیچ راهی برای درمان عامل سرمازدگی که به این گونه از کاکتوس ها وارد میشود وجود ندارد به جز بریدن قسمت اسیب دیده تا از ان قسمت دچار پوسیدگی نشود در اغلب موارد سرما زدگی از بالا به پایین صورت میگیرد به همین دلیل نقطه رویش گیاه که سر این گونه از کاکتوس ها میباشد از بین خواهد رفت .برای جلوگیری از سرما زدگی گیاه را به داخل خانه اورد اما اگر این امکان وجود نداشت میتوان با توجه به میزان سرما از یک پوشش ساده بر روی ان استفاده کرد .

گلدان تنگ وریشه های تحت فشار :

یکی دیگر از عواملی که به این گونه کاکتوس ها اسیب میرساند گلدان تنگ وریشه های تحت فشار میباشد این گونه از کاکتوسی که دچار مشکل تراکم ریشه شده ومدت طولانی را داخل گلدان رشد کرده و ریشه هایش به حدی بزرگ شده اند که به صورت توده در امده اند و گلدان قدیمی برای ان تنگ شده است در این شرایط در وقت ابیاری اب به سختی بین انها نفوذ میکند در این شرایط اگر به مقدار طبیعی ابیاری نمایید بعید است که گیاه بتواند اب مورد نیاز خود ا دریافت نمایید برای پیشگیری از این مشکل باید گلدان را عوض کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *