معرفی گلخانه:

معرفی گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا

نام گلخانه : مشهدی سرا

نام تولید کننده : رضا محمدی

متراژ گلخانه : 2000 متر

آدرس :کرکاس انتهای شادی 13 دو راهی سمت چپ مشهدی سرا

 

 

انواع گیاهان:

نخل ماداگاسکارPachypodium lamerei

گیاه یوکاYucca

گیاه زیپلنTradescantia spathacea

گیاه دیفن باخیاDumb canes

گیاه افربیا مرجانEuphorbia milii

گیاه اسپاتیPeace lily

درختچه فیکوس بنجامین ابلقFicus Benjamina Variegat

درختچه فیکوس بنجامینFicus benjamina)Weeping fig)

نخل ماداگاسکار
نخل ماداگاسکار

شرایط پرورش نخل ماداگاسکار :

نور مناسب نخل ماداگاسکار

این نخل زیبا مقاوم به نور شدید و مستقیم خورشید است. اما حساس به تاریکی و سایه است و حتی در سایه رشدش متوقف می شود و برگ های جدید تولید نمی کند . نخل ماداگاسکار نیاز به نور زیاد دارد . بهترین مکان برای نگهداری این گل در آفتاب مستقیم جلوی پنجره جنوبی اتاق پذیرایی یا اتاق خواب میباشد.

آبیاری مناسب نخل ماداگاسکار طبق روند مشاهده شده در گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا

طبق مطالعات گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا برای آبیاری این نخل زیبا از آب مقطر یا آب جوشیده استفاده کنید . به علت داشتن خاصیت ذخیره آب در تنه به کم آبی مقاوم است . ولی در اثر کم آبی زیاد چون از آب داخل بدن خود استفاده می کند گیاه کم کم ضعیف شده و ظاهرش را از دست می دهد .آبیاری منظم با فاصله مناسب نیاز دارد. در افراط و تفریط نکنید. آبیاری کم باعث پیچش برگ ها می شود و آبیاری زاد از حد باعث زردی و ریزش برگ ها می شود. برای کود دهی یکی از راه های جالب استفاده از آب آکواریوم و یا آب برنج آبکش شده است. چون حاوی مواد معدنی و و املاح مورد نیاز این گیاه زینتی زیباست. آبیاری در زمان استراحت از نطر حجم آب و فاصله بین دو آبیاری باید تغییر کند یعنی مقدار آب کمتر شود ولی فاصله دو آبیاری زیاد شود. در صورت آبیاری زیاد پوسیدگی ریشه و ریزش برگ را شاهدیم.

دمای مناسب نخل ماداگاسکار طبق روند مشاهده شده در گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا

این گیاه رنج دمای بین ۱۰ تا ۵۰ درجه را به راحتی تحمل می کند و زنده می ماند ولی بهترین دما برای رشد دمای بین ۲۰ تا ۲۳ درجه است. دمای زیر ۱۰ درجه باعث پژمردگی و ریزش برگ ها می شود. توجه داشته باشید که برای انتقال این گیاه به خارج از محیط کنترل شده عجله نکنید و تا دمای بیرون به صورت تقریبی به دمای داخل اتاق نزدیک نشده ( ۲۱ درجه ) از انتقال آن خود داری کنید چون باعث آسیب های جبران ناپذیری می شود.

خاک مناسب نخل ماداگاسکار طبق روند مشاهده شده در گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا

بستر کاشت باید از زهکشی بسیار خوب برخوردار باشد و آب اضافی ناشی از آبیاری به سرعت از بستر باید خارج شود. در غیر این صورت احتمال شیوع بیماری پوسیدگی ریشه وجود دارد. بهتر است که در قسمت کف گلدان ابتدا به ضخامت ۵-۳ سانیتمتر از سنگریزه درشت استفاده کرد تا به زهکش کمک شود. از جمله مخلوط‌ های مناسب کاشت می‌توان به ترکیب ۶۰ درصد ماسه ۳۰ درصد پیت ماس و ۱۰ درصد ورمی کمپوست اشاره کرد.

در طی سال دو مرتبه یکی در اوایل بهار و دیگری در اوایل تابستان می‌توان از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی البته با نصف غلظت استفاده کرد. کود دهی بیش از این مقدار می‌تواند موجب افزایش عناصر بستر کاشت و در نتیجه سوختگی نوک و حاشیه برگها و در نهایت از بین رفتن آنان شود که این عارضه ابتدا در برگهای مسن اتفاق می‌افتد. تعویض گلدان این گیاه تقریباً هر دو یا سه سال یکبار انجام می‌شود. حتی اگر در طی این مدت، گیاه رشد چندانی نداشته باشد بعد از گذشت سه سال نیز شاید لازم به تعویض گلدان نباشد و یا همچنین اگر گیاه شما بسیار سریع رشد می‌کند می‌توان به شکل سالانه و در اواخر زمستان و اوایل بهار گلدان آنان را عوض کرد.

یوکا

 

گیاه یوکا

نور:

به نور کافی نیاز دارد،از نور وسط روز به خصوص از پشت شیشه بیزار است،۴ تا ۵ هفته در سایه مقاومت میکند.

دما:

درجه حرارت مطلوب در زمستان ۱۰ تا ۱۶ درجه سانتی گراد و در تابستان محتاج به نگهداری در خارج از اتاق و در بالکن است

آبیاری :

همیشه بین دو آبیاری باید خاک خشک شود.

رطوبت:

در تابستان هفته ای یکبار و در زمستان هر ماه یکبار غبارپاشی توصیه میشود.

تغذیه:

در بهار و تابستان گلدان را با نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده تغذیه کنید.

خاک مناسب:

خاک کمپوست مناسب ترین محیط رشد برای ریشه این گیاه است.

تعویض گلدان:

در ۴ سال اول رشد نیاز به تعویض گلدان سالیانه دارد ولی با گذشت سه سال تعویض خاک های سطحی ان با خاک نو کافی به نظر میرسد،در هنگام تعویض گلدان توجه کنید که خاک کاملا پرس شود.

تمیز نمودن برگها:

جهت تمیز نمودن برگها از پارچه و یا اسفنج مرطوب استفاده نکنید.

هرس و تکثیر:

جدا کردن پا گیاه در بهار، کاشت قلمه در شن و ریشه دار نمودن ان راحت ترین روش تکثیر یوکا می باشد. همینطور مطابق شکل میتوانید از انتهای شاخه های آن ببرید به عنوان تکثیر، و پایین ساقه هم دوباره جوونه میزنه و چند شاخه میشه و گلتون زیبا تر میشه ، قلمه ها رو در آب یا خاک بزنید تا ریشه دار شوند .

شما میتوانید این محصول زیبا در گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا تهیه فرمایید.

یوکا گیاه یوکا

زیپلن

 

گیاه زیپلن در گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا

نور:

نور کامل با تمایل به سایه نسبی بهترین شرایط نوری است، مواظب تابش اشعه مستقیم آفتاب باشید. مخصوصاً در ظهر و از پشت شیشه.

دما:

درجه حرارت زندگی برای انسان بهترین محیط رشد آن است، حداقل درجه حرارت قابل تحمل برای گل آپارتمانی زیپلین موسی در گهواره در زمستان ۱۶ و حداکثر در تابستان ۲۱ درجه است.

آبیاری: 

خاک را در هر حال مرطوب نگه دارید، در تابستان ۲-۳ بار در هفته و در زمستان یک بار در هفته آبیاری کنید (در صورت نزول درجه حرارت به ۱۵ درجه). آبیاری را به هر ۱۰ روز یکبار کاهش دهید، از آب سبک بدون املاح ولرم استفاده کنید.

طوبت: 

حداقل ۲ بار در هفته در طول سال غبارپاشی کنید، در صورتی که درجه حرارت بالا باشد عمل غبارپاشی را زیاد کنید، در زمستان از آب ولرم استفاده کنید.

تغذیه:

 با کودهای مایع یا جامد محلول در آب های مخصوص گل های زینتی طبق دستور هر دو هفته یکبار گیاه را تغذیه مصنوعی کنید، نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده کافی است.

خاک مناسب :

خاک لیمونی با پیت بهترین محیط رشد را تشکیل می دهد.

تعویض گلدان:

در صورتی که رشد گیاه سریع باشد، هر سال گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض کنید، در غیر این صورت به سال بعد موکول کنید.

تمیز نمودن برگ ها:

 غبارپاشی جهت تمیز نمودن برگ ها کفایت می کند، از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید، زیرا باعث مسدود شدن روزنه ها می شود.

تکثیر:

جدا کردن پاگیاه از پائین گیاه مادری در بهار یا تابستان، تقسیم ریشه در بهار

دیفن باخیا

 

گیاه دیفن باخیا در گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا

آیا گیاه دیفن باخیا سمی است؟

نام فارسی آن یعنی سم برگ به سمی بودن برگ های دیفن باخیا اشاره دارد. شیره گیاهی سمی دیفن باخیا باعث می‌شود اعضای بدن تحریک شود و برای کودکان و حیوانات خانگی مضر است. پس اگر فرزند کوچک یا حیوانی در خانه دارید، گلدان دیفن باخیا را از دسترس او خارج کنید و خودتان هم در زمان تیمار، آبیاری و تکثیر با احتیاط رفتار کنید.

نیازهای مورد نیاز برای رشد بهتر دیفن باخیا

• نور مورد نیاز برای دیفن باخیا متوسط و غیر مستقیم باشد. در نور کم گیاه بلند شده و حالت علفی پیدا می کند. در واریته های برگ تیره، مقاومت به سایه بیشتر است.
• درجه حرارت مناسب برای دیفن باخیا ۱۲-۱۸ درجه سانتیگراد است. در دمای بالاتر اسپری برگی انجام دهید.
• خاک مرطوب قلیایی تا کمی اسیدی، مخلوطی از سه قسمت خاک جنگلی و یک قسمت خاک معمولی یا خاک باغچه یا یک قسمت خاک رس، یک قسمت کود حیوانی و دو قسمت برگ برای ایم گیاه آپارتمانی ایده آل است.
• برای تغذیه گیاه دیفن باخیا، کود را به صورت مایع و به اندازه ۳۰ گرم در لیتر دو هفته یکبار از فروردین تا آبان استفاده کنید.
• آبیاری دیفن باخیا را با آب بدون املاح، در تابستان دوبار در هفته و در زمستان هفته ای یکبار انجام دهید. دیفن باخیا نسبت به کمبود آب و خشکی مقاومت نسبتا خوبی نشان می دهد ولی آبیاری بیش از اندازه گیاه را از بین می برد. بین دو آبیاری سطح خاک باید خشک شود. نور مورد نیاز برای دیفن باخیا متوسط و غیر مستقیم باشد

نکاتی برای نگهداری از دیفن باخیا 

• تعویض گلدان در فصل بهار هر سال و قبل از آغاز رویش انجام شود.
• برای تمیز کردن برگ می توانید اسفنج مرطوب را دو تا ۳ هفته یکبار روی برگها بکشید. از هیچ ماده شوینده ای استفاده نکنید که موجب بسته شدن روزنه های برگی می شود. به دلیل سمی بودن گیاه از دستکش استفاده کنید.
• برای حفظ رطوبت هوا غبارپاشی و اسپری برگی را خصوصا در دمای بالا فراموش نکنید. در تابستان هر روز اسپری برگی پیشنهاد می شود. برای تمیز کردن برگ می توانید اسفنج مرطوب را دو تا ۳ هفته یکبار روی برگها بکشید.

افربیا مرجان

 

گیاه افربیا مرجان در گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا

نور:

به نور زیاد غیر مستقیم  احتیاج دارد  اگه نور مستقیم یا شدید باشه برگ ها زرد میشن ! داخل منزل پنجره ی روبه قبله یاهمان جنوبی  پشت پرده سفید مکان مناسبی برای نگهداری آن است

آبیاری:

بین دو آبیاری حتما باید خاک خشک شده باشد بر عکس کاکتوس ها این گیاهان سوخت و ساز زیادی دارندو نباید هر ۱۰ روز یکبار آبیاری شود البته جای نگرانی نیست اگر روزی فراموش کردید آبیاری کنید چون گیاه مقاومی است

رطوبت:

به خاطر نوع متابولیسم و تکامل خود به کمبود رطوبت مقاوم هستند ولی خب جای مرطوب برای آنها یک امتیاز محسوب میشود مثل شمال ایران که بسیار خوب رشد میکنند!!

افزایش:

بسته به گونه،با بذر،قلمه و تقسیم بوته افزایش می یابد.در استفاده از قلمه برای جلوگیری از ترشح شیره در انتهای برش خورده،باید انتهای آنرا در خاک ذغال و یا آب گرم فرو برد . پس از آن در محیط کشت قرار داد.یا اینکه بعد از برش بذارید جایی تاریک مثه کمد یکی دور روز بمونه بعد بیارید بزنید توی ماسه ، و تا یک روز بهش آب ندید بعد ابش بدید

دما:

بهترین رنج دمایی ۱۶ الی ۲۴ درجه میباشداین دما یعنی هوای معمولی داخل اتاق یعنی نباید جایش گرم باشد در فصل خواب گیاهان باید دما پایین تر رود تا گیاه به استراحت بپردازد و برای گلدهی آماده شود

خاک :

بهترین ترکیب ترکیب خاک کاکتوس یعنی ۳ قسمت ماشه ۲ قسمت خاک برگ و ۲ قسمت خاک باغچه است تا آب را از خود رد کند و خدای نکرده باعث پوسیدگی نشود

هرس:

برگ های زرد و خشک شده را بچینید اگر گیاه شما خیلی بلند شده میتوانید ساقه ی آن را از بالا بچینید و قلمه بزنید و ساقه قبلی هم از کنار ج.انه میزند و گیاه گرد خواهد شد

تغذیه:

از بهار تا آخر تابستان ماهی یکبار با کود آهن و کودهای گرین آپارتمانی تغذیه کنید گیاه خود را. همینطور که گفتم این گل عاشق آهنه و دوهفته یبار بهش آهن بدید.

گلدهی :

 این گیاه روز کوتاه اختیاری است یعنی اگر شرایط مهیا باشد در طول سال گل میدهد ولی در نمیه دوم سال گلدهی بیشتر است

اسپاتی

 

گیاه اسپاتی در گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا

آبیاری:

آبیاری این گل خیلی مهمه چون باید بین دو آبیاری خاک خشک بشه هفته ای ۲ بار واسش کافیه چون باعث میشه برگهاش بیحال بشه و درنهایت سیاه بشه چون به قارچ خیلی حساسه.

نور:

تجربه ی کار با این گیاه نشون داده که با اینکه سایه دوست هستش ولی تو سایه زیاد خودشو میندازه و سرحال نمیشه.یبار برای یکی از دوستان با توجه به سایه بودن خونش این گل رو خریدیم و بعد از مدتی بهم زنگ زد و گفت بابا جون این گل همش بیحاله یا داره سیاه میشه.خلاصه ما هی بهش نسخه میدادیم.تا اینکه یروز زنگ زد گفت از وقتی آوردمش توی تراس خیلی سرحال و خوب شده :))

دما:

ازانجایی که بومی مناطق گرمسیری میباشد پس به سرما حساس است و دماهای زیر ۱۳ درجه را تحمل نمیکند

رطوبت:

به رطوبت بالای هوا نیاز دارد یکروز درمیان گیاه خود را غبارپاشی کنید و همیشه زیرگلدانی آن پر از آب باشد در صورت گرمی هوا در تابستان آن را هروز غبارپاشی کنید.

خاک:

خاک گلدان باید خاکی سبک با زهکشی عالی و غنی از مواد غذایی و همچنین PHکمی اسیدی باشد بهترین آمیخته ، باید آمیخته ای از پیت،ماسه و خاکبرگ پوسیده و خاک باغچه است

افزایش:با تقسیم بوته به آسانی افزایش می یابد.عمل تقسیم در زمستان و یا بلافاصله پس از گلدهی انجام میشود.با کاشت بذر نیز قابل افزایش است

گلدهی:

زمان گلدهی آن بسته به گونه از بهار تا تابستان است.درصورت بیحال شدن و خشک شدن گل آن را از ته بچینید تا انٰرژی گیاه صرف امور دیگر رشد شود.

تغذیه:

گلهای گلدار به تغذیه زیادی نیازدارند بنابراین ماهیانه با کود کریستالون قرمز گیاه خود را تغذیه کنید

فیکوس بنجامین

 

درختچه فیکوس بنجامین در گلخانه گیاهان آپارتمانی مشهدی سرا

نور مناسب فیکوس بنجامین :

به نور کافی و تقریبا زیاد احتیاج دارد ، اما تابش مستقیم نور خورشید در تابستان به خصوص از پشت شیشه به برگ ها آسیب جدی وارد می کند .

دمای لازم برای فیکوس بنجامین :

حداقل درجه حرارت در زمستان 15 درجه سانتیگراد و در تابستان حداکثر 24 درجه می باشد .

در صورت آبیاری روزانه در فصل تابستان تا 30 درجه سانتیگراد را هم می تواند تحمل کند .

توجه : این گل به جا به جایی بسیار حساس است .

آبیاری مناسب فیکوس بنجامین :

آب مورد استفاده باید فاقد املاح باشد ،
استفاده از آب ولرم برای گیاه مطلوب تر است ،
در تابستان حداقل هفته ای دو بار و در زمستان هر هفت روز یک بار آبیاری کافی است .

رطوبت کافی برای فیکوس بنجامین :‌

هر چند روز یک بار غبار پاشی توصیه می شود .
در صورتی که برگ های گیاه ریزش داشته باشند غبار پاشی روزانه دوبار صبح و عصر ریزش برگ ها را کاملا متوقف می کند .

تغذیه لازم برای فیکوس بنجامین :

در فصل بهار و تابستان هر ماه یک بار تغذیه مصنوعی با کود شیمیایی محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی برای این گیاه لازم است .
طبق دستور مندرج روی بسته عمل کنید .

خاک مناسب فیکوس بنجامین :

بهترین خاک برای نگهداری گل فیکوس بنجامین خاک کمپوست است .

زمان تعویض گلدان فیکوس بنجامین  :‌

تا هنگامی که گیاه جوان است ، هر ساله احتیاج به تعویض گلدان دارد ،
زمانی که گلدان به حداکثر حجم خود رسیده است ، تعویض خاک های سطحی گلدان با خاک نو توصیه می شود .

روش تمیز نمودن برگ های فیکوس بنجامین :

غبار پاشی برای تمیز شدن برگ ها کافی است ، از مواد براق کننده بیش از یک بار در ماه استفاده نکنید .

 تکثیر و ازدیاد و قلمه گیری فیکوس بنجامین :

بهترین زمان قلمه گیری از بنجامین اواخر بهار است زیرا چوب های تازه تولید شده محکم تر می شوند .

قلمه ای به اندازه ی یک مداد که دارای یک جفت برگ است از چوب های سفت شده بریده و به صورت اریب در ظرفی از پرلیت یا ماسه می کاریم ، و از زیر آبیاری می کنیم .

در صورت اضافه کردن هورمون قلمه زود تر می گیرد .

از دیگر روش های تکثیر گل فیکوس بنجامین هم به این گونه است که بریدگی روی ساقه ایجاد کرده و دور آن را با خزه مرطوب می بندیم یا یک لایه پلاستیک می کشیم ،
به مدت یک ماه روزانه این خزه را مرطوب می کنیم تا از همان نقطه بریده شده ریشه هایی بوجود بیاید

سپس از نقطه ی پایین ریشه ها جوانه ی تازه را بریده و داخل خاک می کاریم .

 فیکوس بنجامین ابلق درختچه فیکوس بنجامین ابلق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *