جزوه روانشناسی اجتماعی
جزوه روانشناسی اجتماعی روانشناسی اجتماعی که پیش رو دارید در رابطه ی با درس روانشناسی اجتماعی می باشد که مجموعه ای از تدریس استاد در طی جلسات مختلف و هم چنین کتاب معرفی شده از سوی او یعنی :
روانشناسی اجتماعی
نویسنده : الیوت ارونسون
ترجه ی دکتر شکر کن می باشد .
از جمله فوایدی که این جزوه دارا می باشد این است که :
- مطالب ذکر شده در جزوه به صورت پرسش و پاسخ بوده و تمامی نکات مورد نیاز به منظور آخر ترم را دارا می باشد و نیازی نیست شما دانشجویان عزیز دیگر نگران نحوه ی آزمون و سوالات ذکر شده در امتحانات آخر ترم باشید .
- دیگر نیازی به خرید کتاب با هزینه ی سنگین و نیز نت برداری از سخنانی که مورد تدریس می باشد و حضور دائم در جلسات کلاسی نخواهید بود .
به منظور آشنایی هرچه بیشتر شما با ترکیب نوشتاری این جزوه قسمت کوچکی از مطالب آن را در اختیار شما عزیزان قرار می دهم و امید وارم مورد رضایت شما عزیزان قرار گیرد :
1 – روانشناسی اجتماعی چه نوعی از علم می باشد ؟
پاسخ : روانشناسی اجتماعی علمی است که در رابطه با نفوذ مردم بر عقاید و یا رفتار دیگران می باشد
بنابراین در این علم مبحث اساسی پیرامون موضوع نفوذ می باشد .
از آنجا که انسان موجودی است اجتماعی ، اغلب ما بیشتر وقت خود را پیرامون تعامل با دیگران می گذرانیم ، تحت تاثیر آن ها قرار می گیریم و آن ها را تحت تاثیر قرار می دهیم ، آنها ما را شاد
مینمایند ، سرگرم می سازند و خشمگین می گردانند ، پس کاملا طبیعی است که اگر بسیاری از ما ، فرضیه هایی پیرامون رفتار اجتماعی انسان پیدا کنیم .
جزوه روانشناسی اجتماعی
2 – معنا و مفهوم سو گیری بینش پس نگر چیست ؟
پاسخ : این سوگیری بدین معناست که ما تمایل داریم تا پس از آگاه شدن از نتیجه ی یک رویداد توانایی هایمان را در پیش بینی ، بیش از حد برآورد نماییم .
3 – به چه دلیل انجام دادن یک پژوهش ، حتی اگر نتایج آن بدیهی به نظر برسند ، دارای اهمیت خاص و ویژه ای می باشد ؟
پاسخ : زیرا بسیاری از چیز هایی که به درستی آن ها اعتقاد داریم ، با پژوهش دقیق ، غلط از آب در می آیند .
به عنوان مثالی از این دست می توان این نمونه را بیان نمود که :
با اینکه معقول به نظر می رسد که تهدید مردم به تنبیه شدید ده دلیل دست یازیدن به یک عمل خاص ، منجر به انزجار از آن عمل می گردد ، مطالعه ی علمی دقیق نسان داده است که عکس این موضوع صحت دارد .
هرگاه مردم را به تنبیهی ملایم تهدید نمایند ، نسبت به آن عمل ممنوع بی علاقع می گردند ،اما اگر آن ها را به تنبیهی شدید تهدید نمایند ، حتی افزایش کمی هم در دلبستگی آنان به آن عمل ممنوع حاصل می گردد .
جزوه روانشناسی اجتماعی
4 – مزیت روانشناسان اجتماعی حرفه ای در مقابل روانشناسان اجتماعی غیرحرفه ای چیست ؟
پاسخ : هر دوی این گونه از روانشناسان کار خود را با مشاهده ی دقیق شروع می نمایند ، لیکن روانشناسان اجتماعی حرفه ای پا را از مشاهده فرا تر می نهند .
آنان نیاز ندارند منتظر بمانند که چیزی اتفاق بیفتد تا بتوانند نحوه ی پاسخ مردم را مشاهده نمایند ، بلکه در واقع می توانند وقوع اتفاقات را سبب گردند .
بدین معنا که آزمایشی انجام دهند که در آن ، تعدادی از مردم در معرض شرایطی خاص قرار گیرند ( مثلا : تهدید شدید یا خفیف و . . . ) افزون بر آن، آن ها قادرند این کار را در موقعیتی انجام دهند که همه چیز به استثنای موضوع مورد پژوهش ، ثابت نگه داشته شود .
بنابراین قادرند بر اساس داده ها به نتیجه گیری هایی دست یابند که خیلی دقیق تر و معتدل تر از نتیجه گیری های روانشناسان غیر حرفه ای اند که به مشاهده حوادث تصادفی تحت شرایط پیچیده مبتنی هستند .
5 – برخی مردم تمایل دارند با چسباندن برچسب ( دیوانه ، مردم آزار و مانند این ها ) به مرتکب آن ، رفتار ناخوشایند را توجیه نمایند . خطر این شیوه ی تفکر چیست ؟
پاسخ : در این صورت ما را از اینکه استعداد پذیرش فشار های موقعیتی را داشته باشیم که موجب رفتار ناپسندند ، باز می دارد .
سوالات روانشناسی اجتماعی
6 – یکی از پیامد های این واقعیت که انسان حیوانی است اجتماعی چیست ؟
پاسخ : این پیامد این است که : که او همواره در بین ارزش های مربوط به فردیت و ارزش های مربوط به همرنگی با جماعت ، در حالتی پر از تنش به سر می برد .
7 – مثالی در رابطه ی با این موضوع که در آن ها همرنگی بسیار مطلوب و ناهمرنگی مصیبتی مطلق می باشد را ذکر نمایید ؟
پاسخ :
مثال اول : فرض کنید من ناگهان تصمیم بگیرم که دیگر از همرنگ بودن خسته شده ام . بنابراین با عجله سوار بر اتومبیل خود شوم و در سمت خلاف جاده شروع به رانندگی نمایم تا بدین وسیله ، فرد گرایی شدید خود را نشان دهم .
نتیجه ی این امر : این عمل ابدا روشی سازگارانه به منظور نشان دادن فرد گرایی شدید من نیست زیرا :
نسبت به دیگران نیز عادلانه نخواهد بود ، زیرا ممکن است بر حسب اتفاق ، شما بنا به عادت همیشگی خود ، در همان خیابان به سمت من در حرکت باشید .
سوالات روانشناسی اجتماعی
8 – مثالی در رابطه ی با این موضوع که موقعیت های اجتناب ناپذیری وجود دارند که همرنگی در آن ها مصیبت بار و اسفناک می باشد را شرح دهید ؟
پاسخ : شرایطی وجود دارد که امکان دارد حتی تصمیم گیرندگان آگاه و پخته نیز در دام انواع ویژه ای از فشار های همرنگی که در تصمیم گیری گروهی وجود دارد ، گرفتار گردند .
مثال : البرت اسپیر یکی از مشاوران درجه ی یک ادولف هیتلر بود ، او در یادداشت های خود ، گروه پیرامون هیتلر را نمونه ای کامل از همرنگی توصیف می نماید که در آن تخطی مجاز نبود .
در چنین جوی حتی سبعانه ترین اعمال مستدل و معقول به نظر می رسید ؛
چه ، فقدان سرپیچی و مخالفت که نشان دهنده ی توهمی از اتحاد و یگانگی بود ، مانع از این می شد که فرد امکان وجود راه حل های دیگر را به مخیله ی خود راه بدهد .
جزوه روانشناسی اجتماعی
9 – منظور از همرنگی با جماعت چیست ؟
پاسخ : همرنگی را می توان تغییر در رفتار یا عقاید شخص در نتیجه ی اعمال فشار واقعی یا خیالی از طرف فردی دیگر یا گروهی از مردم تعریف نمود .
سوالات روانشناسی اجتماعی
10 – هدف رایج مردم در همرنگی با جماعت طبق آزمایشات صورت گرفته چیست ؟
پاسخ :
الف – درست بودن اعمال و افکار .
ب – داشتن روابط دوستانه با مردم از طریق رفتار مطابق با انتظار آنان .
امیدوارم متن بالا که تنها گوشه ی کوچکی از جزوه ی کامل این درس می باشد رضایت شما دانشجویان گرامی را برآورده ساخته باشد و در تهیه ی این جزوه شما را یاری رساند .
قیمت تهیه ی این جزوه تنها 7000 تومان می باشد .
لازم به ذکر است که کل این جزوه درست چند روز پس از اتمام کلیه ی جلسات تدریس توسط استاد گرامی در اختیار شما قرار خواهد گرفت .
تمامی هزینه هایی که به منظور خرید این جزوات از سوی شما دریافت می گردد صرف تهیه نمودن جزوات و کتاب های بیشار خواهد شد ، با آرزوی موفقیت برای تمامی شما عزیزان.
جزوه های دانشجویی به صورت پرسش و پاسخ های اساتید و کتب دانشگاهی به صورت تخصصی با نازل ترین قیمت
گرد آورنده :
منابع :