بازدید: 215سم شناسیسم سم شناسی کارنس کشاورزی
0

سلام دوست گرامی ممنون بابت پرسشی که مطرح نمودید امیدوارم اطلاعات زیر برای شما راهگشا باشد .

الگوی نادرست استفاده و مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی کشور موجب شده این مواد شیمیایی در محمل میوه‌ها و اقلام خوراکی توسط مردم مصرف گردد .

برخی منابع، سرانه مصرف این سموم را برای هر ایرانی تا 400 گرم هم تخمین زده‌اند.

علی کرمی، استاد تمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیت ‌الله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با این سموم را تشریح کرد. متن یادداشت به این شرح است:

در بسیاری از موارد میوه و سبزیجات به‌دلیل احتمال انواع آلودگی ها هنگام تولید در مزرعه، و استفاده از انواع کودهای طبیعی شیمیایی و همچنین سموم دفع آفات و مواد آلوده دیگر، از نظر بهداشتی مناسب نیستند.

به همین دلیل هرگز نباید میوه و سبزیجات را بدون شستشوی کامل مصرف کرد، مگر آنکه انسان کاملاً از این جهت مطمئن باشد یا خودش کشت کرده باشد یا در مزرعه کشاورز آشنا عمل‌آوری شده باشد؛ در ادامه ما راهکارهای ساده‌ای را به شما معرفی می‌کنیم تا با رعایت این روشهای ساده، آلودگی‌ها رفع شود و میوه و سبزیجات سالم مصرف کنید؛ روشهای متنوعی برای شستشو و رفع آلودگی‌های سموم و میکروبها تحقیق و بررسی شده است، برای مثال یک گروه از متخصصان در آزمایشی رفع آلودگی میوه‌ها را با روشهای زیر بررسی کرده‌اند.

  • شستشو با صابون ضدباکتری؛ که متخصصان ایمنی غذا آن را مناسب نمی‌دانند
    استفاده از محلول رقیق سرکه؛ یک قسمت سرکه و 3 قسمت آب و بعد شستن با آب
    ساییدن با فرچه و شستن با آب ساده

گروه بررسی‌کننده بعد از شستشو از هر دسته از روشهای بالا، تعدادی میوه بصورت نمونه انتخاب کردند و با کشت بر محیطهای کشت گوناگون، رشد میکربها را بررسی کردند. نتیجه بدست آمده بسیار جالب بود: بهترین روش، استفاده از محلول رقیق‌شده سرکه بود که 98 درصد از باکتری‎های موجود در پوست میوه و همچنین بخش اعظم سموم و کودهای شیمیایی را از بین برده بود؛ همچنین تعداد کلونی‎های نتیجه این آزمایش نشان داد که شستن میوه‎ها با فرچه 85 درصد، کمی‎‎کمتر از شستن با آب تنها، باکتری‎ها را از بین می‎برد.

* یک دستورالعمل ساده

  • اول میوه‎ها و سبزی‎هایی که خراب یا له شده را جدا کنید، زیرا احتمال رشد میکروب ها در قسمتهای له شده و خراب بیشتر است.
    نکته بعدی اینکه دقیقاً قبل از خوردن میوه و سبزیجات آن‌ها را بشویید. این محصولات دارای پوشش طبیعی هستند که رطوبت را درون‌ شان حفظ می‌کند، شستن آنها این پوشش را از بین می‌برد که موجب می‌شود زودتر پلاسیده شوند.
    نهایتاً در هنگام شستشو سینک ظرفشویی را به اندازه مقدار میوه آب کرده و یک فنجان سرکه به آن اضافه کنید، طوری که سطح میوه‌ها با این محلول پوشانده شود.
    حدود 10 دقیقه به نسبت نوع میوه و سبزی صبر کنید و سپس آنها را با آب سرد بشویید. آب سرد، باقیمانده طعم و بوی سرکه را از بین ‎برده و فرایند شستن را به پایان می‎رساند.
    برای سبزی ‎هایی مانند؛ بروکلی، برگ کاهو و اسفناج که شستشوی آنها کمی سخت‌ است، باید مقدار سرکه کمی بیشتر باشد و حتی می‌توانید برگها را از هم جدا کرده و سپس بشویید.
    در روش شستشو با سرکه، رنگ آب کمی تیره شده و در عوض سبزی و میوه‌ها جلا پیدا می‌کنند، برق می‌زنند و ماندگاری بیشتری نیز دارند.
سوال پاسخ داده شده
گذاشتن نظر
شما در حال مشاهده 1 از 1 پاسخ هستید ، برای دیدن همه پاسخها اینجا را کلیک کنید .
پاسخ خود را بنویسید .