0

خواص کود مارچوبه زبره را شرح دهید ؟

کاربرد و روش استفاده از کود مارچوبه زبره در کشاورزی را شرح دهید ؟

سوال پاسخ داده شده
گذاشتن نظر
0

خواص کود مارچوبه زبره را شرح دهید ؟

نام علمی ترجیحی

  • Asparagus setaceus (Kunth) جسوپ

نام مشترک ترجیحی

  • سرخس مارچوبه

نامهای علمی دیگر

  • Asparagopsis setacea Kunth
  • Asparagus asiaticue ssp. Amharicæ Pic.Serm.
  • Asparagus lujae De Wild.
  • مارچوبه plumosus Baker
  • مارچوبه zanzibaricus بیکر
  • Protasparagus plumosus (بیکر) اوبرم.
  • Protasparagus setaceus (Kunth) Oberm.

اسامی مشترک بین المللی

  • انگلیسی: کوهنوردی سرخس مارچوبه؛ سرخس مارچوبه مشترک؛ سرخس مارچوبه توری
  • اسپانیایی: creston؛ سرخس آب
  • فرانسوی: asperge plumeuse
  • چینی: wen zhu

اسامی مشترک محلی

  • کوبا: مارچوبه های درخشان ؛ مارچوبه پر پینیتو عشق؛ حساس شما
  • جمهوری دومنیکن: céfiro
  • آلمان: مارچوبه زینتی
  • هائیتی: نوعی پارچه ابریشمی
  • آنتیل های کوچک: ماسلین
  • هلند: مارچوبه ، خوشه
  • پورتوریکو: صنوبر؛ بال پرنده؛ سرخس پر

کد EPPO

  • ASPPL (Asparagus plumosus)

خلاصه تهاجم

A. setaceus
 یک گونه کوهنورد با رشد سریع است که به طور گسترده در مناطق استوایی و در آنجا طبیعی و تهاجمی معرفی شده است. عادت کوهنوردی گسترده ، ساقه های خاردار ، بزرگ شدن ریشه های ذخیره سازی و توت های سیاه و کوچک و پرنده ای که به صورت پراکنده پخش می شوند با هم ترکیب می شوند تا این یک علف هرز برای ریشه کن کردن به ویژه دشوار باشد ( ایمادا و همکاران ، 2000 ). در حال حاضر ، در فهرست جهانی علفهای هرز ، که در آن به عنوان علف هرز زیست محیطی ذکر شده است ، گنجانده شده است ( راندال ، 2012 ). همچنین در استرالیا ، نیوزیلند ، کوبا و هاوایی و در بسیاری از جزایر اقیانوس آرام به عنوان مهاجمان ذکر شده است ( هیلی و ادگار ، 1980 ؛ استار و همکاران ، 2002 ؛ اویدو پریتو و دیگران ، 2012 ؛ PIER ، 2016 ؛علفهای هرز استرالیا ، 2016 ).

در استرالیا ، این گونه به عنوان یک علف هرز زیست محیطی در نظر گرفته می شود و اخیراً به عنوان یک علف هرز زیست محیطی اولویت بندی شده است. این گیاه در میان 100 علفهای هرز مهاجم برتر کوئینزلند قرار دارد که در جنگلهای طبیعی مورد توجه ویژه قرار می گیرد ( Weeds of Australia، 2016 ). این کوبا است که یک گونه مهاجم با قابلیت “تبدیل” زیستگاههای طبیعی در نظر گرفته شده است ( Oviedo Prieto et al.، 2012 ). PIER (2016) ارزیابی ریسک تهیه شده برای استرالیا (رد: امتیاز = 16) و اقیانوس آرام (ریسک بالا: نمره = 13) را لیست می کند
.

درخت طبقه بندی

  • دامنه: یوکاریوتا
  •     پادشاهی: گیاهان
  •         پناهندگی: Spermatophyta
  •             گونه ها: لقاح
  •                 کلاس: Monocotyledonae
  •                     سفارش: لیلیالس
  •                         خانواده: Liliaceae
  •                             جنس: مارچوبه
  •                                 گونه ها: Asparagus setaceu

یادداشتهایی در مورد طبقه بندی و نامگذاری
تمام تیغه ها در یک صفحه = A. plumosusجنس مارچوبه یک عضو از خانواده مارچوبگان (است استیونس، 2012 ). تعداد دقیق گونه های این جنس نامشخص است با تخمین بین 120 و بیش از 300 گونه که در سراسر جهان قدیم توزیع می شوند و دارای یک کانون متنوع در آفریقای جنوبی هستند ( Dahlgren et al.، 1985 ؛ Kubota et al.، 2012 ؛ Norup . ، 2015 ). اگرچه با اشکال مختلف زندگی ، از جمله گیاهان چند ساله علفی ، بوته های چوبی نرم و انگور نشان داده می شود ، اما همه گونه های مارچوبه با وجود ساقه های فتوسنتز مشخص می شوند ( کوبوتا و همکاران ، 2012 ).

در حال حاضر ، در استفاده از نام دو گونه آفریقای جنوبی سردرگمی وجود دارد:Asparagus setaceus و A. plumosus . در یک تجدید نظر طبقه بندی کاملاً پذیرفته شده از گونه های آفریقای جنوبی فقط یک گونه به رسمیت شناخته شد: A. setaceus و گونه های A. plumosus را به عنوان مترادف ذکر کرد ( جسوپ ، 1966 ؛ لیست گیاهان ، 2013 ). تاکنون بیشتر آثار مرجع باغبانی و طبقه بندی از این طبقه بندی پیروی کرده اند. با این حال ، برخی از نویسندگان معتقدند که این دو گونه را می توان با ترتیب کلودهای آنها تشخیص داد ( Fellingham and Meyer، 1995 ؛ Imada et al.، 2000 ):

  • پره هایی که در بسیاری از صفحه ها تابش می کنند = A. setaceus

اگر از این تقسیم بندی پیروی شود ، گونه های گسترده کشت در گیاه A. plumosus نامیده می شوند ، در حالی که نوع وحشی A. setaceus در کشت وجود ندارد ( Imada et al.، 2000 ؛ PIER، 2016 ). PIER لیستی برای هر دو گونه ارائه می دهد ، هر چند با پیوندهای متقابل. در اینجا ما طبقه بندی پیشنهادی The Plant List (2013) را دنبال کردیم ، بنابراین A. plumosus را مترادف A. setaceus می دانیم ( Govaerts، 2016 ). epithet setaceus گونه از saeta لاتین “مو” یا “موی سر” گرفته شده است ، از این رو “مو” ، در حالی که plumosusاز لاتین به معنای “pluum” گرفته شده است که به شاخ و برگ اشاره دارد. با وجود نام رایج سرخس مارچوبه ، این گیاه یک سرخس واقعی نیست ، اما برگهایی شبیه به یک برگ دارد.

شرح
گیاهان دارویی هرمافرودیت. ساقه های کوهنوردی ، بسیار منشعب ، تا چند متر ، کمی چوبی نزدیک پایه. شاخه ها به صورت افقی گسترش می یابند ، با شاخه های شاخه ای و کلودها در یک صفحه ، مانند یخ مانند ، مرتب شده اند. کلادوها در ناخن های 10-13 ، 5-4 میلی متر ، بسیار باریک ، کمی مثلثی. برگ روی ساقه های اصلی کوتاه ، گاهاً برجسته می شود. گل آذین بعد از کلودها در حال رشد است. گلهای منفرد یا در خوشه های 2 یا 3؛ خلال کوتاه ، در وسط مفصل. سفید سفید بخشهایی که به طور گسترده ای گسترش می یابند ، طول آن نیزه ، تقریباً 7 میلی متر است. میوه ها توت های کوچک گرد (به عرض 4/5 میلی متر) هستند و در ابتدا به رنگ سبز هستند. این توت ها با بالغ شدن سیاه یا مایل به آبی مایل به سیاه می شوند و حاوی یک تا سه دانه (به عرض 2.5-3.5 میلی متر) هستند که رنگ آنها نیز سیاه است ( کمیته تحریریه فلور چین ، 2016 )
.

نوع گیاه
بذر
چند ساله علفی
تکثیر
رویشی
تاک / کوهنورد

زیستگاه
A. setaceu را می توان در مناطق گرمسیری ، نیمه گرمسیری و مناطق معتدل گرم جهان رشد کرد ( DAISIE، 2016 ؛ PIER، 2016 ؛ PROTA، 2016 ؛ Weeds of Australia، 2016 ). در استرالیا ، این ماده بیشتر در جنگل های بارانی ، حاشیه جنگل ها ، بوته زارهای شهری ، مناطق جنگلی مرطوب تر ، کنار جاده ها ، مکان های آشفته و پارک ها و باغ ها وجود دارد. در نیو ساوت ولز به طور گسترده ای در مناطق ساحلی طبیعی شده است ( علفهای هرز استرالیا ، 2016 ). در فیجی در مناطق آشفته نزدیک سطح دریا رشد می کند ( PIER ، 2016 ). در هاوایی ، این گیاه در جنگل های خشک و مرطوب رشد می کند ( PIER ، 2016 ).

منبع : www.cabi.org

کود مناسب رشد و عناصر ریز مغذی ( میکرو ) مارچوبه زبره :
مشخصات کود های میکرو
یکی از صدها خدمات مجموعه ی بزرگ پارادایس تهیه و بسته بندی بهترین نوع کودهای میکرو می باشد ، که تهیه نمودن آن برای شما دوستان عزیز به علت سنگین بودن وزن بسته های آن (25 کیلوگرم ) هزینه بر و گاهی اوقات غیرممکن است .
میکرو المنت ها یا عناصر یا عناصر کم مصرف ( ریز مغذی ها ) مانند :
آهن ، روی ، منگنز ، مس ، بور ، مولیبدن و کلر گیاهان مختلف برحسب نیاز و با توجه به نتایج آزمایشات خاک و برگ به کود های فوق نیازمند خواهند بود . ادامه مطالب کلیک کنید .
جایگاه میکروالمنت در تولیدات کشاورزی :
با وجود این که گیاهان به شکل واضحی به کود های ماکروالمنت ها نیازمندند ، اما کودهای میکروالمنت یا ریز مغذی ها علی رغم نیاز کم گیاهان جایگاه ویژه ای در تولیدات کشاورزی دارند لذا از آنها به عناصر خرد با تاثیرات مکان یاد میشود.

کود مناسب رشد و عناصر درشت مغذیماکرو) مارچوبه زبره :
مشخصات کود های ماکرو
در این قسمت از بانک اطلاعاتی مجموعه ی پارادایس نظر شما را به توضیحاتی هر چند مختصر توسط متخصصان این مجموعه در رشته ی کشاورزی و کود شناسی در رابطه با کود های ماکرو بستته بندی شده توسط این مجموعه جلب می نماییم .
معرفی عناصر کود ماکرو :
کودهای ماکرو موضوع بحث ما را تشکیل می دهند این کودها از مجموع سه عنصر : ازت ، فسفر و پتاسیم به نسبت های مختلف و متناسب با زمانبندی رشد و باروری گیاه تشکیل میشود .

حال برای درک هرچه بیشتر تاثیر این کودها نظر شما را به تاثیر هر یک از این عناصر به تنهایی بر روی گیاهان و درختان جلب می نماییم : جهت مطالعه ادامه مطالب کلیک کنید .

کود مناسب تقویت محصول و گلدهیپتاس بالا ) مارچوبه زبره :

تغذیه گیاهان شامل چندین مرحله می باشد، مرحله رویشی ، نمو و گلدهی، گیاهان برای رشد به ازت برای ریشه دهی و شروع سوخت و ساز و پتاسیم مسئول خیلی از وقایع فیزیولوژیک گیاه می باشد. گیاهی که وارد فاز گلدهی نمی شود، به خاطر رشد رویشی ناشی از مصرف کود ازته یا ضعف عمومی گیاه می باشد. فاز رویشی ناشی از استفاده از ازت باعث آبدار شدن بافت گیاه شده و نسبت C/N را کمتر یا به زبان ساده پوست به گوشت را بیشتر میکند، و همین عامل باعث می شود گیاه شما بزرگ و قوی شده ولی به شما گل نمی دهد ! با دادن کودهای گلدهی میزان گوشت را بیشتر کرده و از شیره گیاهی کاسته می شود. همین امر موجب افزایش گلدهی در همه گیاهان می شود. برای افزایش کیفیت گلها باید هنگام اتمام عمر گل ، غنچه های خشک شده رو از ته بچینید ، تا انرژی گل روی تولید بذر متمرکز نشود ! همینطور برای افزایش کیفیت گلدهی باید از مکمل های غذایی استفاده نمود ، از آنجایی که جذب مواد غذایی و کودهای شیمیایی تابع اسیدیته ی خاک می باشد و درصورت بالاتر رفتن اسیدیته خاک از 7 ، برخی از مواد غذایی قابلیت جذب خود را از دست می دهند  جهت کسب اطلاعات بیشتر و طرح سوال کلیک کنید .

جهت خرید انواع محصولات کشاورزی اعم از کود ، سم و اقلام کلیک کنید .

جهت بازدید از ویدئو های آموزش کشاورزی رایگان کلیک کنید .

سوال پاسخ داده شده
گذاشتن نظر
شما در حال مشاهده 1 از 1 پاسخ هستید ، برای دیدن همه پاسخها اینجا را کلیک کنید .
پاسخ خود را بنویسید .